404 Not Found


nginx
Statutul industriei supravegherii video - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieStatutul industriei supravegherii video
stat

Statutul industriei supravegherii video

statÎn cadrul evenimentului Milestone Integration Platform Symposium, mai mulți reprezentanți ai industriei securității au discutat despre statutul actual al domeniului.

Potrivit Security InfoWatch, statutul industriei securității a fost discutat de mai mulți reprezentanți, printre care Scott Schafer, vicepreședinte marketing Arecont Vision, Tom Cook, vicepreședinte vânzări Samsung, Brian Wiser, președinte vânzări Bosch America, Masahiro Soga, vicepreședinte business development Sony și Fredrik Nilsson, general manager, Axis Communications. Printre subietele abordate s-au aflat modul în care companiile își diferențiază produsele într-o piață aglomerată sau limitele produselor IP pentru integratorii de sisteme.

Presiunea crescută asupra prețurilor pe piață

Întrebat despre presiunile asupra prețurilor produse de producătorii mai ieftin din Asia, Soga a declarat că acest sector al pieței nu este unul în care Sony  poate concura.

,,Nu suntem un lider al prețurilor și abia putem concura cu soluțiile low end, așa că ne concentrăm asupra dezvoltării soluțiilor și a colaborării cu parteneri precum Milestone, pentru a prezenta soluții end-to-end clienților”, a explicat Soga.

Cook a argumentat că nu este de acord cu această filosofie și a spus că firmele nu ar trebui să renunțe la furnizarea produselor de calitate pe piețele mici. ,,Cred că renunți la o piață mare în care companiile din sectorul low end pătrund. Au avut un succes foarte mare, iar compania noastră reacționează la acest lucru. Evident, trebuie să creezi inovație, trebuie să ai produse de rang superior cu produse 4K și megapixel, însă celălalt segment al pieței este mai mare”, a explicat reprezentantul Samsung.

Nilsson a spus că acest lucru este rezultatul unei industrii foarte fragmentate, în care cei mai mari zece furnizori constituie mai puțin din 50% din întreaga piață. ,,Va exista consolidare, iar în acea etapă toate companiilor vor decide ce poziție doresc. Vor concura la prețuri, la valoarea produselor sau undeva la mijloc? Dacă vei concura la preț, va trebui să te asiguri că îl oferi pe cel mai mic, deoarece va exista o altă companie care va oferi un preț mai mic și așa mai departe, așa că este o poziție greu de menținut dacă dorești să concurezi doar cu acest aspect”, a spus reprezentantul Axis.

Scott Schafer a spus că industria va trebui să se concentreze asupra inovației și a dezvoltării de produse și caracteristici de care clienții au nevoie, înainte ca aceștia să știe că au nevoie de ele. ,,Noi încercăm să anticipăm care vor fi soluțiile următoare. Putem să ne dăm seama care sunt, cum am făcut în cazul senzorilor CMOS înainte ca ceilalți să o facă, la fel și cu utilizarea platformei H.264 – lucruri care acum sunt comune, însă care nu erau acum zece ani”, a explicat vicepreședintele Arecont Vision.

Ajutor oferit utilizatorilor pentru a migra la tehnologia IP

Deși industria securității trece la tehnologia IP, încă există o bază mare pentru instalare de soluții analog. Chiar dacă Samsung încă promovează produse analog,  viitorul este reprezentat de IP, însă producătorii vor trebui să lucreze pentru îmbunătățirea utilizării rețelelor video, a argumentat Tom Cook.

,,Lucrul pe care l-am recunoscut mereu cu o cameră analog este că o bagi în priză și apare pe un monitor. Când conectezi o cameră IP, tehnicianul privește un monitor gol și asta este diferența din teren. Chiar dacă vrem să promovăm tehnologia IP și cât de bună este, totul se rezumă la ușurința utilizării”, a spus reprezentantul Samsung.

Brian Wiser consideră că îndrumarea pieței spre IP se rezumă la stabilirea unei căi de migrație pentru utilizatori. ,,Retail-ul este un exemplu potrivit care folosește tehnologia analog, însă ca să poți ajuta reprezentanții să înțeleagă capacitățile și avantajele soluției IP, trebuie să oferi un model ROI (Return on Investment) și pentru tehnologia IP. Trebuie arătate metodele în care afacerea poate fi îmbunătățită și cum poate fi crescut profitul în timp. Migrația nu poate fi făcută dintr-odată, deoarece ar costa foarte mult. Dacă o plănuiești în timp și muți aplicațiile critice întâi, arată un model ROI și apoi poți introduce celelalte caracteristici, pas cu pas. Cred că se poate face așa ceva și am văzut că metoda a avut succes”, a spus reprezentantul Bosch.

Nilsson a spus că argumentul împotriva migrației la IP este același ca și acum zece ani, anume faptul că analogul este mai ieftin. Totuși, video IP oferă calitate mai mare a imaginii și reprezintă o investiție mai bună pentru proprietari, a susținut Nillson, care a adăugat că este necesară o echipă de vânzări care să promoveze această valoare.

Schafer a spus că imagine de calitate slabă oferită de camerele analog ar trebui să fie o motivație pentru utilizatorii care vor să facă tranziția. ,,Dacă vei face o investiție, fă-o în mod corect. Începe cu cel puțin 720p sau 1080p și continuă, deoarece factorii economici sunt mult mai buni. IP-ul ne-a permis să facem lucruri pe care nu le-am făcut înainte”, a spus Schafer.

Impactul  furnizorilor de camere care dețin companii VMS

Nilsson a spus că trend-ul producătorilor de camere care cumpără firme de software video reprezintă un alt semn al consolidării pieței.

,,Este o piață atractivă, în creștere și foarte multe companii vor să investească în ea. Există mai multe abordări, anume dacă vrei să oferi sisteme deschise sau sisteme complete. Dacă te gândești la succesul IP, acum zece ani, Milestone și Axis erau companii mici, iar alte companii mai mari aveau soluții analog complete. Un motiv pentru care companiile respective au avut succes cu tehnologia IP este reprezentat de sistemele deschise și oferirea celor mai bune soluții pentru utilizatori. Orice utilizator care vrea să investească un milion de dolari sau mai mult în supravegherea video va alege cele mai bune soluții și asta a reprezentat motivul pentru succesul IP în piață”, a argumentat Nilsson.

Wiser a spus că deși Bosch a oferit propria soluție VMS, unul dintre obiectivele principale ale companiei a fost să ofere clienților opțiunea de a alege.

,,Nu promovăm un VMS mai mult față de altul. Întrebăm clientul și încercăm să îi înțelegem nevoile, pentru a ne da seama care este soluția potrivită pentru el”, a spus Wiser.

Soga a spus că este un beneficiu pentru Sony să colaboreze cu parteneri din software video, pentru a putea răspunde unei parte mai mari a pieței, deoarece unele sisteme VMS ar putea fi mai puternice pe anumite verticale față de altele. ,,La final, este un benificiu pentru clienți”, a spus acesta.

Cook consideră că firmele nu pot fi de ambele părți în această situație și că trebuie să fie ori o platformă deschisă, ori un furnizor de sisteme complete.

 

 

 

Share With: