HomeStiriBusiness & TehnologieStartup-ul de monitorizare Dropcam, cumparat de Nest
Dropcam

Startup-ul de monitorizare Dropcam, cumparat de Nest

DropcamSubsidiara Google, Nest, a achiziționat compania Dropcam, specializată în producția de camere pentru monitorizarea domiciliului.

Dropcam a fost achiziționată de către Nest pentru suma de 555 de milioane de dolari, după ce grupul subsidiar Google a devenit interesat să pătrundă pe piața securității domiciliilor. După încheierea afacerii, Nest va prelua suportul oferit clienților pentru produsele Dropcam, relatează The Verge.

,,Planul este să lucrăm împreună pentru a reinventa produse care vor ajuta la formarea viitorului casei conștiente”, a declarat Matt Rogers, fondator Nest, care a explicat că datele video ale utilizatorilor vor fi administrate la fel ca cele ale propriilor produse, însemnând că Google nu va acces la ele.

Achiziționarea Dropcam extinde portofoliul companiei Nest, specializată în vânzarea de termostate și detectoare de fum. Afacerile realizate de Dropcam constă în vânzarea de camere de monitorizare, împreună cu un serviciu cloud de înregistrare, care poate înregistra până la o lună de material stocat online și poate fi vizionat prin browser sau aplicații de mobil. Înregistrările video pot fi private sau publice.

 

 

 

Share With: