Riscurile de care se tem utilizatorii de IoT sunt: posibilitatea ca mașinile connectate să fie deturnate de hackeri, care pot contola vehiculul de la distanță, punând pasagerii în pericol sau monitorizarea conversațiilor celor din vehicul; casele inteligente de asemenea îngrijorează utilizatorii că persoane din afară ar putea controla de la distanță spațiul în care locuiesc și le pot monitoriza activitățile; utilizatorii mai sunt îngrijorați de dispozitivele wearable care pot dezvălui istoricul aplicațiilor pe care utilizatorul le folosește și în care sunt înegistrate informații ca număerul de pași făcuți într-o zi scrie computerworld.com.
Cum ar putea arăta un sistem IoT confidențial? Cinci pricipii de bază s-ar adresa riscurilor pe care le-au semnalat utilizatorii.
Securitatea verificată este importantă. Una este adoptarea unui sistem de control ca Payment Card Industry Data Security Standard și alta este ca sistemul de control să domine într-un test care simulează un atac. IoT trebuie să ridice ștacheta pentru a câștiga încrederea utilizatorilor.
Componentele IoT trebuie să mențină setările inițiale folosind un număr cât mai mic de informații personale. Cel mai mic se referă la cel mai mic număr de informații colectate, la timpul la care acestea sunt văzute de alte dispozitive și o perioadă minimă de reținere a lor.
O dezvăluire de informații controlată și transparentă care să fie folosite de către organele legii și instituțiile de apărare. Orice industrie va căuta să urmărească sau să analizeze clienții în timp ce aceștia se mișcă în sistem. Încrederea se poate pierde dacă aceste căutări nu au un echilibru care să pună în evidență doar amenințările.
Portabilitatea informațiilor. Utilizatori nu vor ca un nod din sistemul IoT să acumuleze prea multe informații. Pentru a crește încrederea în sistem, adoptarea unui format comun cu alte noduri permite utilizatorilor să își mute informațiile de pe o platformă pe alta.
Dreptul de a fi uitat. IoT trebuie să fie sigur pentru persoanele vulnerabile din societate. Pentru a le proteja IoT trebuie să devină o piață largă care să le permită utilizatorilor să își retrgă informațiile.
Creatorilor de IoT care vor să devină importanți pe piață le este mai ușor să creeze aceste caracteristici din timp decât să aștepte ca noua General Data Protection Regulation (GDPR) a Uniunii Europene să le ceară.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…