404 Not Found


nginx
Sondaj: Peste 80% dintre români nu au sisteme de securitate acasă - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieSondaj: Peste 80% dintre români nu au sisteme de securitate acasă
Sondaj: Peste 80% dintre români nu au sisteme de securitate acasa

Sondaj: Peste 80% dintre români nu au sisteme de securitate acasă

Sondaj: Peste 80% dintre români nu au sisteme de securitate acasaUn sondaj comandat de Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, relevă că peste 80% dintre români nu au instalat încă un sistem de securitate acasă.

Anul trecut, la nivel național, au fost sesizate peste 23.000 de infracțiuni de furt din locuințe, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române, iar în prime cinci luni ale acestui an fiind sesizate 9.210 de infracțiuni de furt din locuințe. Cu toate acestea, doar este 80% dintre români nu au instalat încă un sistem de securitate acasă, potrivit unui sondaj comandat de un magazin online de astfel de sisteme, scrie startupcafe.ro.

4 din 10 români care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziția și montarea unuia în următoarele 12 luni. Aproape 52% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, restul dorindu-și să instaleze în locuințele de vacanță, potrivit sondajului comandat de magazinul online A2T.ro.

Românii preferă sisteme de securitate complexe, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc. pentru că au înțeles necesitatea și avantajele pe care acestea le oferă. Anul trecut, am înregistrat o creștere semnificativă a cererii de sisteme de securitate, lucru care a contribuit la creșterea vânzărilor Atu Tech până la 7,5 milioane de dolari”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Potrivit sondajului, peste 40% dintre români consideră că este foarte important ca un sistem de securitate să fie dotat atât cu alarmă, cât şi cu monitorizare video şi, în plus,  să  includă  detectoare de fum şi gaze, interfoane, automatizări, control acces. 34% dintre respondenţi consideră că este suficient ca un sistem de securitate pentru acasă să fie compus dintr-un sistem de alarmă şi unul de supraveghere video, relatează news.ro.

Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate menţionate de  respondenţii la sondajul Atu Tech sunt: asigurarea unui sentiment de confort şi siguranţă (33%), supravegherea locuinţei atunci când nu e nimeni acasă (31%) şi supravegherea împotriva spargerii locuinţelor (30%). În acest context, 7 din 10 români consideră că existenţa unui sistem de supraveghere acasă descurajează infractorii.

Valoarea medie a comenzilor înregistrate de Atu Tech în magazinul online A2T.ro este de 1.000 de lei, clienţii preferând sisteme de securitate mai complexe, cu tehnologii de ultimă generaţie, cu softuri şi aplicaţii mai prietenoase, uşor de folosit şi care permit o configurare rapidă. Tendinţa actuală este spre achiziţia de produse şi sisteme Smart Home, astfel că producătorii de sisteme de alarmă au început să integreze funcţii smart în alarmele profesionale”, mai spune Sorin Felea.

Sondajul Atu Tech arată că 18% dintre români au instalat camere de supraveghere acasă. Aproape jumătate dintre ei şi-au montat sistemele de supraveghere în ultimii doi ani, scrie stirileprotv.ro.

Acelaşi studiu spune că un sfert dintre repondenţi nu ar cheltui mai mult de 600 de lei pentru un sistem de supraveghere. Puteţi să vă încadraţi în această sumă, dacă, de exemplu, vă comandaţi camerele de pe site-uri din străinătate şi apoi le montaţi singuri. Găsiţi pe internet informaţii pas cu pas despre cum se face montajul. Tot pe internet găsiţi cu 20 de lei camere de supraveghere false, care ar putea să îi descurajeze pe hoţi. Ideal ar fi însă, un sistem real conectat cu firme de pază, pentru o intervenţie rapidă.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: „1 din 4 cazuri de furt au loc din cauză că locatarii nu îşi iau măsuri de precauţie. La noi, poliţia, imaginile de pe camerele de supraveghere ne ajută foarte mult să îi prindem ulterior pe suspecţi.

Mare atenţie şi la reglementările Regulamentului Pentru Protecţia Datelor. La bloc, aveţi voie să vă amplasaţi o cameră de supraveghere în dreptul uşii, doar dacă nu prinde în cadru şi intrările vecinilor sau liftul.

Share With: