404 Not Found


nginx
Solutii pentru infrastructura de supraveghere video - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Solutii pentru infrastructura de supraveghere video

Evoluția imaginilor de rezoluție înaltă a crescut calitatea dovezilor video, însă multe organizații nu au infrastructura necesară pentru a adopta tehnologia IP.

Unul dintre cele mai importante trend-uri ale industriei supravegherii video este migrația de la tehnologia analog la tehnologia IP. Atunci când o organizație trece la noua tehnologie, trebuie să ia în considerare necesitățile de infrastructură pe care le au camerele IP. În multe cazuri, este necesară actualizarea acesteia pentru a îndeplini standardele necesare stocării și lățimii de bandă. Odată cu imaginile de rezoluție înaltă, a fost îmbunătățită și calitatea dovezilor video, însă nu fără un cost. Multe organizații nu au infrastructura IT corespunzătoare pentru a administra cantitatea de date generate de către soluțiile avansate de supraveghere din prezent, scrie Security InfoWatch.

În mediul IT tradițional, datele precum email-urile sau managementul resurselor clienților sunt stocate pe un disc sau alt mecanism de stocare în 20% din cazuri și sunt citite în 80% din cazuri. Datele de supraveghere video, pe de altă parte, funcționează în felul opus. Datele sunt stocate pe un disc în aproape 99% din cazuri și sunt citite în aproape 1% din cazuri. Deși ar trebui să existe mai multe stații de lucru care să fie responsabile cu analiza acestor date, realitatea este că mii de camere generează date video care sunt accesate de foarte puține stații de lucru.

În funcție de factori care variază, cum ar fi rezoluția imaginii, rata de frame, compresia sau activitatea înregistrată, o cameră IP va genera date de la 1 la 10 megabiți pe secundă (Mbps). Această cantitate de date trebuie să fie preluată și stocată pe discuri în mod simultan. Supravegherea video, mai ales în sisteme complexe, are cerințe mari pentru lățimea de bandă și stocare a unei rețele IT. De asemenea, majoritatea soluțiilor IT de stocare sunt optimizate pentru medii concentrate pe citirea datelor, iar acest lucru nu este chiar potrivit pentru aplicațiile de supraveghere.

Astfel, multe organizații tind să adauge sisteme suplimentare pentru protecție în cazul de scenarii imprevizibile – toate camerele transmit la 10 Mbps, de exemplu – ceea ce duce la o aglomerare de date și o creștere nenecesară a costurilor. Metodele tradiționale de copiere și de creare a rezervelor nu sunt eficiente când vine vorba de protecția materialului video stocat. Nu este surprinzător faptul că una dintre cele mai dese cauze de oprire a unei rețele de sistem video este incapacitatea servelor și sistemelor de stocare de a administra fluxul de date, care rezultă în pierderea de transmisie a materialului. Alte cauze ale opririi sunt reprezentate de stricarea componentelor sistemului, cum ar fi serverele sau diskurile care afectează funcțiile de vizionare a materialului video live sau înregistrat/recuperat.

Dezavantajele infrastructurii tradiționale

Pentru a scăpa de unele dintre aceste defecțiuni, mulți utilizatori au optat pentru sisteme direct attached storage (DAS) pentru rețelele lor. Aceste soluții au o arhitectură de stocare similară cu cea a VCR-urilor sau DVR-urilor, însă au și anumite dezavantaje, cum ar fi:

–          Un singur moment de oprire a funcționării poate duce la pierderea materialului video, iar sistemul poate fi incapacitat. Dacă serverul, NVR-ul sau dispozitivul de stocare se oprește, utilizatorii riscă să piardă materialul video înregistrat, iar rețeaua video să cadă

–          Se creează ,,insule” de material video care nu permit utilizatorului să recupereze materialul înregistrat, în cazul unei perturbări a sistemului

Un alt mod în care utilizatorii vor să combată provocările video IP pe rețele este prin folosirea soluțiilor network attached storage (NAS) sau storage area networks (SAN). Teoretic, acest tip de arhitectură este potrivă pentru o aplicație de supraveghere, având în vedere că pot fi împărtășite spații mari de stocare între camere și serverele de video management. Totuși, și aceste soluții au dezavantajele lor:

–          Multe sisteme SAN și NAS au fost proiectate pentru medii generale IT și nu snt optimizate pentru cerințele video

–          Sunt incluse costuri suplimentare pentru cumpărarea și administrarea serverelor pentru aplicații VMS

O soluție virtuală

Cea mai bună soluție de combatere a acestor probleme și de minimizare a costurilor este virtualizarea. Prin folosirea serverelor externe și a conectivității Ethernet, furnizorii de infrastructură hyper-converged (HCI) au combinat funcțiile serverelor și de stocare într-o singură aplicația. Infrastructura HCI poate fi aplicată soluțiilor de supraveghere video pentru a depăși probleme asociate în mod normal cu soluțiile de stocare cu atașare directă sau în rețea.

Deoarece spațiul de stocare este virtualizat, problemele legate de scalabilitate nu mai sunt relevante, pentru că pot fi adăugate aplicații indivudale care pot îndeplini cerințele de supraveghere ale unei organizații. Scalabilitatea oferă utilizatorilor capacitatea de a face modificările necesare lățimii de bandă, care se schimbă, în mod normal, pe parcursul instalării oricărui proiect video. Astfel, adăugarea unei camere într-un punct mort poate fi o sarcină ușoară.

Pe lângă spațiul de stocare nelimitat, protecția pentru oprirea sistemelor previne pierderea de date. Deși tehnologia RAID (redundant array of independent disks) este folosită pentru protejarea datelor de pe un singur server sau disk, aplicațiile HCI folosesc același concept pentru a proteja datele de pe toate aplicațiile unui sistem. Acest lucru nu doar protejează utilizatorul de oprirea sistemelor, dar și de eșecul de funcționare a aplicațiilor.

Platformele HCI elimină și nevoia pentru servere VMS dedicate. Acestea pot fi integrate în capacitățile de stocare. Serverul fizic poate fi eliminat din confugurație deoarece nu mai este nevoie de el. VMS-ul nu știe că funcționează într-un spațiu virtual, iar când un dispozitiv se oprește, clientul îl poate recupera prin utilizarea licențelor software, restartând aparatul sau pornind un alt dispozitiv de pe sistem.

Având în vedere faptul că se pot face economii și se previne pierderea de date critice, virtualizarea reprezintă cea mai bună alegere pentru organizațiile care au nevoie de soluții IT robuste care să le administreze rețeaua de supraveghere video.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019