Experții în securitate din cadrul NCC Group au spus că microfoanele și metodele de stocare pot fi transformate în dispozitive bugging de către malware-uri, dar pot fi și folosite pentru înregistrarea conversațiilor. Aceștia au demonstrat aceste lucruri la conferința Infosec Europe, susținută în Londra, scrie The Register.
,, Instalarea software-ului bugging necesită acces fizic la dispozitiv, cum am procedat noi, sau prin instalarea unei aplicații malițioase. Acestea pot fi descărcate de pe magazinele de aplicații ale producătorului. TV-ul are opțiunea pentru actualizare automată, așa că lansarea unei aplicații legitime, apoi a uneia malițioase reprezintă un vector de atac”, a spus Felix Ingram, reprezentant NCC Group.
În demonstrația experților, dispozitivul intern de stocare al unui Smart TV a fost folosit pentru a înregistra o conversație de 30 de secunde, însă o durată mai lungă poate fi setată. ,,Principala limitare a atacului este introducerea codului malițios în dispozitivele vulnerabile, care conțin microfoane și camere care pot fi utilizate de aplicații, spre exemplu Skype”, a explicat Ingram.
Hacking-ul Smart TV a reprezentat o parte a demonstrației experților NCC Group pentru a evidenția lipsurile de securitate în domeniul Internet of Things. În cadrul demonstrației au fost atacate routere broadband și prize controlate prin Wi-fi, iar un smartphone cu radio wireless NFC a fost folosit în încercarea de a clona un card de acces pentru o cameră de hotel.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…