O cercetare referitoare la sistemele de supraveghere video, a revistei Campus Safety, a chestionat profesioniști din domeniul securității campusurilor referitor la sistemele de supraveghere și tipul de provocări cu care se confruntă când vine vorba de securizarea campusului, scrie securitysales.com.
Studiile anterioare realizate de Campus Safety au descoperit că sistemele de supraveghere video sunt extrem de populare ca soluții de securitate în spitale, școli și universități. Conform unui studiu din 2016, mai mult de 9 din 10 școli, spitale și universități aveau instalate camere de securitate. Unii ar putea spune că cititorii Campus Safety sunt adoptatori de top de tehnologie de securitate și că rata de adopție ar putea fi un pic cam mare față de realitate. Dar un alt studiu realizat de National Center for Education Statistics din Statele Unite în 2015-2016, relevă că 81% dintre campusurile școlare aveau camere instalate, față de 93% în cazul studiului Campus Safety. Chiar și așa, rada de adopție a sistemelor de supraveghere continuă să crească de la an la an. În studiul din acest an 95% dintre respondenți au spus că au camere instalate, iar 3% au spus că plănuiesc să implementeze camere de supraveghere în următorii trei ani.
Însă indiferent de rata de adopție a camerelor de supraveghere video, anumite aspecte contează mai mult precum modul de funcționare, acoperirea, integrarea cu alte sisteme precum control accesul, detecția intruziunilor și sistemele de alarmare la incendiu. În plus contează și dacă campusurile doresc să achiziționeze pe viitor mai multe echipamente de supraveghere video.
Conform Studiului 66% dintre organizațiile chestionate au spus că plănuiesc să achiziționeze sau să îmbunătățească tehnologia de supraveghere video în următorii trei ani. Alți 23% dintre respondenți au spus că campusurile lor ar putea achiziționa mai multe echipamente.
Față de studiul din 2016, acum, 62% dintre respondenți spun că acoperirea oferită de supravegherea video este bună sau excelentă (46% și respectiv 16%). În 2016, 54% dintre respondenți au spus că acoperirea era bună sau excelentă (44%, respectiv 10%), scrie campussafetymagazine.com.
Calitatea sistemelor a fost apreciată de șapte din zece respondenți ca fiind bună (46%) sau excelentă (24%) în 2019 – cu 10% mai mult față de 2016.
În ciuda acestui progres, în cadrul tuturor sectoarelor, pierderea de informații și oprirea funcționării sistemelor este încă o provocare. Doi din trei respondenți au precizat că această provocare are o importanță a impactului mare (25%) sau moderată (42%).
În plus, mentenanța și integrarea continuă să fie un ghimpe în talpa profesioniștilor în securitatea campusurilor care folosesc camere de securitate. De fapt, mentenanța este o problemă mai mare decât în 2016. Mai mult de unul din patru respondenți au precizat că această problemă este extrem de solicitantă sau foarte dificilă (6% și respectiv 20%) – cu 3% mai mult față de 2016.
Instituțiile de învățământ superior au parte de mai multe probleme de mentenanță, cu 34% dintre respondenți care spun că este o problemă extrem de solicitantă sau foarte dificilă, în comparație cu 23% în cazul campusurilor școlare și 19% în cazul spitalelor.
Și camerele vechi de supraveghere reprezintă o problemă care afectează unul din patru respondenți.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…