[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Sistemele de control ale clădirilor în 2019: Securitate, simplitate și comfort

Experți din domeniul tehnologiilor de control pentru clădiri au analizat trendurile și inovațiile care schimbă piața de sisteme de control pentru clădiri.

Sistemele de control pentru clădiri sunt vitale pentru ca acestea să opereze eficient. Orice clădire comercială care a re o mărime semnificativă va avea cel puțin un sistem de control HVAC, un sistem de control al iluminatului și lifturi administrate prin intermediul unui software. Multe clădiri mari au și sisteme de control acces și probabil au ceva soluții de analiză a informațiilor pentru a monitoriza operațiunile, scrie greentechmedia.com.

Cu toate acestea, aceste sisteme sunt rareori integrate datorită costului și complexității necesare pentru a realiza acest lucru. Un astfel de angajament necesită conectarea manuală a sistemelor de către cei care oferă serviciile.

În plus, tehnologia de control care se găsește în majoritatea clădirilor s-ar putea să nu fie modernă. Asta pentru că majoritatea sistemelor software de control sunt vândute împreună cu componentele hardware, precum lifturi, lumini și sisteme HVAC. Asta face ca proprietarii de clădiri să îmbunătățească software-ul numai când îmbunătățesc și componenta hardware. Majoritatea sistemelor hardware din clădiri au o durată lungă de viață, dar software-ul folosit pentru operarea lor se învechește repede. De multe ori aceste sisteme rulează local, nu în cloud și au fost instalate undeva după 1980 sau 1990.

Însă există o diferență între piața de sisteme de control pentru clădiri și ce sisteme sunt folosite în marea majoritate a clădirilor.

Experții din domeniul tehnologiilor de control pentru clădiri ai Legrand analizează în continuu trendurile și inovațiile care influențează piața de sisteme de control al clădirilor. Pentru 2019, Legrand se așteaptă ca securitatea, simplitatea, productivitatea și binele ocupanților să fie principalele trenduri. Aceste aspecte sunt discutate de ceva timp vor avea un impact major asupra produselor și soluțiilor lansate anul acesta, conform hospitalitytech.com.

Specialiștii companiei au determinat aceste trenduri pe baza produselor și serviciilor farte căutate și care au potențial de creștere. Wireless Digital Lighting Security unul dintre ele. Securitatea este foarte importantă pentru implementarea de dispozitive wireless conectate la internet. Legrand a inclus autentificarea dispozitivelor, izolarea rețelei de iluminat, autentificare cloud, criptare AES, actualizări firmware pentru sistemul Wireless Digital Lighting. În 2019, vor exista abordări similare pentru mai multe produse.

Un alt aspect important este posibilitatea de a ajusta lumina emisă de corpurile de iluminat. Human Centric Lighting este o soluție deja existentă, iar compania a anunțat că va continua să aducă îmbunătățiri. Pe lângă ajustarea luminii primite de la corpurile de iluminat pentru obținerea unei lumini optime, compania oferă și sisteme care creează umbră. Legrand vrea să facă posibilă integrarea sistemelor care creează umbră într-un sistem de control mai cuprinzător sau să funcționeze independent.

Share
Publicat de
Cristina

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019