HomeStiriBusiness & TehnologieSiguranța informațiilor biometrice este o problemă
siguranta-informatiilor-biometrice-este-o-ingrijorare

Siguranța informațiilor biometrice este o problemă

siguranta-informatiilor-biometrice-este-o-ingrijorareDe la amprente la recunoașterea facială, modul în care sunt păstrate în siguranță informațiile biometrice și că ar putea fi deturnate creează îngrijorări în creștere.

Informațiile biometrice sunt resurse de securitate care devin din ce în ce mai folosite când vine vorba de cumpărături, tranzacții bancare și călătorii. Este un lucru bun doar dacă nu cumva ajung în mâinile cui nu trebuie, relatează wgntv.com.

Biroul Federal de Investigații (FBI) are cea mai mare bază de date biometrice din SUA. Facebook deține cea mai mare bază de date de recunoaștere facială din lume. Dar dacă bazele lor de date ar fi deturnate ca cele ale Oficiului de Administrare al Personalului (Office of Personnel Management) în 2014, informațiile cele mai personale a milioane de oameni vor fi disponibile pentru pentru a fi văzute și folosite de alți oameni.

Oamenii ar trebui să îi întrebe pe cei care le stochează datele biometrice cum le folosesc, cum le stochează și cine are acces la aceste informațiile sensibile.

În ciuda promovării exagerate, cele mai multe companii abordează cu grijă adoptarea biometriei. De fapt, CEB, o companie de tehnologie care oferă informații cu privire la cele mai bune practici a descoperit că există diverse graduri de adoptare a tehnologiei biometrice la nivel global, deoarece de fapt în jur de 20% dintre firme au adoptat tehnologia biometrică, scrie betanews.com.

Deși mulți susțin securitatea pe care o oferă biometria, există patru motive pentru care să considerăm evaluarea tehnologiei: dacă pot fi deturnate, repercursiunile deturnării lor, că nu pot fi revocate și nu sunt potrivite pentru oricine.

Jan Krissler, un hacker faimos, a folosit imiagini de înaltă rezoluție cu amprenta Minstrului de Apărarea al Gemaniei, Ursula von der Leyen pentru a sparge tehnologia de autentificare a amprentei.

Pe măsură ce tehnologia devine mai sofisticată, atacurile vor deveni și ele mai sofisticate. De exemplu, realizând că scanările amprentelor nu oferă suficientă protecție, în 2015 Barclays a progresat și a adoptat tehnologia care scanează venele din degetele utilizatorilor. În ciuda acestei inovații, cercetătorii elvețieni au învins sistemul în același an prin folosirea unei tehnici de procesare a imaginii.

O informație biometrică furată are repercusiuni mai mari pentru utilizatori decât o parolă furată. Ea dezvăluie o parte din identitatea utilizatorului care este foarte personală și poate fi folosită la falsificarea călătoriilor, cazierului judiciar și a documentelor legale.

În urma breșei din 2014 care a implicat amprentele a 5.6 milioane de persoane pe lângă compromiterea numărului de Asigurare Socială a peste 21.5 milioane de cetățeni ai SUA, experții federali au spus că folosirea amprentelor în cadrul acestei breșe este limitată, dar este inevitabil  să crească în cazul unor breșe viitoare.

O a treia îngrijoraare a datelor biometrice este că sunt permanent asociate cu un utilizator și nu pot fi schimbate ca o parolă sau un card de credit. În ciuda progreselor în controlul securității, identitatea unei persoane va fi mereu expusă riscului.

Produsele pentru consumatori, ca tehnologia mobilă, cel mai probabil vor continua să folosească informațiile biometrice deoarece este convenabil pentru utilizatori, dar produsele companiilor ar putea opta pentru asigurarea maximului de securitate a informațiilor. Informațiile CEB arată că 50% dintre organizații nu au evaluat biometria pentru afacerea lor și dintre cei care au evaluat-o, numai 16% plănuiesc să o folosească în următorii doi ani.

Share With: