[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Securitatea pentru dispozitivele Internet of Things

Securitatea dispozitivelor conectate la rețea este o grijă în creștere în industria acestor dispozitive deoarece  din ce în ce mai mulți oameni își dau seama că nu mai este o opțiune.

Securitatea Internet of Things (IoT) trebuie să treacă din cloud pe dispozitive: orice vulnerabilitate care afectează un număr de dispozitive ar putea avea un impact imens pentru restul de sisteme sau servicii, astfel trebuie adoptată o perspectivă de securitate a întregului ansamblu, scrie infosecurity-magazine.com.

Securitatea dispozitivelor IoT poate fi împărțită în trei grupuri diferite: securitatea ciclului de viață, securitatea comunicațiilor și securitatea dispozitivului.

Securitatea ciclului de viață presupune administrarea unui dispozitiv în diferite stagii, de la configurare, monitorizare și actualizare până este dezafectat sau revocat.

Securitatea comunicațiilor este aspectul cel mai vizibil, deoarece este legată de măsurile care trebuiesc luate pentru a garanta integritatea, autenticitatea și confidențialitatea legăturii dintre dispozitiv și cloud. Asta înseamnă că oricine încearcă să intervină nu va avea nici un mod de a observa sau manipula fluxul de date și că nu va participa la comunicarea dintre dispozitiv și cloud.

Securitatea dispozitivului se axează pe integritatea nodului IoT, protejarea resurselor sale, a informațiilor și a comportamentului în timpul folosirii.

O protecție completă care include toate cele trei aspecte ale securității menționate anterior, de obicei nu este posibilă sau de dorit din punct de vedere economic. De multe ori este nevoie de un compromis și primul pas este determinarea dimensiunilor necesare pentru măsurile de securitate.

O breșă de securitate va pune la îndoială credibilitatea unei companii,  în timp ce supune unei examinări amănunțite a felului în care a tratat problema înainte și după producerea breșei, scrie itproportal.com.

Pe măsură ce firmele acceptă limitele abordărilor de securitate tradiționale, securitatea informațiilor trebuie să devină un component important al oricărei strategii cuprinzătoare de business.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019