Securitatea fizică și cibernetică în 2016
Datorită creșterii amenințărilor cibernetice, securitatea fizică și cibernetică au avut nevoie de colaborare pentru protejarea afacerii în 2016.
Andrew Elvish, vicepreședinte al departamentului Marketing and Product Management al Genetec spune că unul dintre trendurile din industria de securitate în 2016 în cadrul comapaniilor este că departamentul de securitate face echipă cu alte departamente – IT, operațional, marketing – pentru a maximiza investiția în sistemele de securitate și pentru a susține informațiile colectate de senzorii de securitate fizică pentru a aduce informații pentru strategiile de business, scrie sourcesecurity.com.
Elvish consideră că atacurile botnet-ului Mirai care infectează dispozitive ca NVR-urile și camerele video arată că infractorii cibernetici profită de creșterea conectivității și este necesară o focalizare pe securitatea sistemelor de securitate și o întărirea a acestora împotriva acestui tip de activitate criminlă.
Cei dela Genetec se așteaptă la o creștere continuă în 2017 a importanței cloud computing. Utilizatorii finali vor pune mai mult accent pe securitate. Pe lângă economiile și flexibilitatea obținute prin transferarea datelor în cloud se transferă și riscul de securitate cibernetică către companiile care au echipe globale dedicate menținerii securității datelor.
Un studiu al Gemalto, intitulat Authentication and Identity Management Index a dezvăluit că 90% dintre profesioniștii IT ai companiilor sunt îngrijorați că angajații își folosesc informații personale pentru autentificare la locul de muncă, conform globenewswire.com.
Gemalto este lider global în securitate digitală. Serviciile și tehnologiile Gemalto permit companiilor și guvernelor să autentifice identități și să protejeze informații pe dispozitive personale, obiecte conectate, în cloud și între dispozitive și cloud.
Pe măsură ce cresc numărul companiilor care folosesc dispozitive mobile, provocările în protejarea resurselor pe măsură ce crește flexibilitatea pentru angajați se măresc. O treime dintre companiile care permit lucrul de pe un dispozitiv mobil au restricționat accesul la resursele companiei și nouă din zece companii restricționează parțial accesul la resurse. Jumătate dintre business-uri admit că securitatea este una dintre cele mai mari îngrijorări în ceea ce privește creșterea mobilității utilizatorilor.
Directorul ONVIF, Per Björkdahl spune că atacurile cu malware Mirai au atras atenția asupra fiecărui aspect al securității cibernetice, conform sourcesecurity.com.
„Pentru integratori, instalatori și utilizatori finali trebuie să accentuăm cunoașterea furnizorilor și ce pot și nu pot face dispozitivele,” scrie el.
Pentru 2016 perspectiva ONVIF a fost că va crește răspândirea smart city și că interoperabilitatea va deveni mai importantă. Aceste previziuni s-au adeverit, iar pentru 2017 ONVIF prevede o creștere a cererii de sisteme deschise și interoperabilitate și standarde. Din ce în ce mai multe sisteme și dispozitive au nevoie de o standardizare a comunicațiilor. Piețele de tehnologie și industria de securitate fizică vor trebui să se adapteze cererilor de interoperabilitate și condițiilor pieței.