404 Not Found


nginx
Securitatea DIY si cum poate rivaliza securitatea traditionala - Security Portal
[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Securitatea DIY si cum poate rivaliza securitatea traditionala

Sistemele de securitate de tip do-it-yourself câștigă în popularitate, fiind o piață în care pătrund chiar și furnizorii de soluții tradiționale de securitate.

Dispozitivele de securitate de tip do-it-yourself (DIY) variază de la cele care se pot instala automat, care se pot monitoriza sau care pot acționa fără a fi monitorizate. Zilnic, aceste dispozitive oferă clienților sute de metode pentru a înlocui serviciile tradiționale de securitate rezidențială.

Piața acestor produse este în creștere, fenomen observat și de furnizorii de servicii tradiționale de securitate, care încep să pătrundă pe această piață, informează Security InfoWatch.

,,Piața DIY este aici ca să rămână. Potrivit unor rapoarte, piața DIY va valora un miliard de dolari, în curând. Cred că dealerii de sisteme tradiționale de alarme trebuie să fie atenți la ce se întâmplă și să fie flexibili atunci când trend-ul va pătrunde în teritoriul lor și vor fi nevoiți să își dea seama cum vor rivaliza cu aceste sisteme”, a spus Marshall Marinace, Electronic Security Association (ESA).

Piața securității de tip do-it-yourself crește rapid, fapt dovedit de achiziții precum cele făcute de Google, care a cumpărat companiile Nest Labs și Dropcam. Piața pentru soluții inteligente, mobile și cloud formează o platformă potrivită pentru piața de securitate DIY, care, după estimările firmei de cercetare NextMarket Insights, va ajunge la suma de 1,5 miliarde de dolari în următorii cinci ani.

Aceste sume au dus la crearea unor opțiuni care oferă opțiunea utilizatorului de a-și monitoriza propriile sisteme. Aceste servicii oferă multe oportunități, iar companiile mari observă acest lucru, după cum o dovedesc investițiile în furnizorii de securitate Simplisafe și Canary.

Unul dintre motive îl reprezintă elasticitatea prețului, a explicat Lew Brown, președinte al companiei MiOS, a cărei subsidiară, Vera Control, a introdus servicii de monitorizare centralizată și management de camere de supraveghere.

,,Dacă poți oferi la jumătate de preț ceva care are caracteristici comparabile cu sisteme tradiționale, atunci deschizi o nouă piață, pentru că vei obține utilizatori suplimentari care nu sunt interesați de servicii la prețuri ridicate, ci de cele la prețuri reduse”, a spus Brown.

DIY: o amenințare

Mulți reprezentanți ai industriei securității privesc ascensiunea noii tehnologii ca pe o amenințare, însă experții susțin că cea mai bună modalitate de a o combate este de a evidenția avantajele de securitate pe care le oferă sistemele tradiționale  față de cele de tip DIY, care au multe vulnerabilități, precum:

1. Prea multă responsabilitate: unele sisteme DIY permit utilizatorilor să aibă un sistem care trimite mesaje unui smartphone. Ulterior, este responsabilitatea utilizatorului de a acționa asupra alarmei, ceea ce ar putea însemna să cheme poliția sau să verifice siguranța locuinței.

2. Alarme false: Rata alarmelor false este o altă vulnerabilitate care poate fi evidențiată. Deși încă nu există dovezi concrete, este posibil ca aceste sisteme să genereze multe false alarme.

3. Asigurare și bonusuri: Utilizatorul dovedește că are un sistem de securitate prin certificatul oferit de furnizor. Acesta își poate actualiza sistemul în funcție de acesta, primind un discount. Situația diferă în cazul soluțiilor DIY, deoarece companiile de asigurare încă evaluează sistemele DIY și le compară cu cele instalate în mod profesional, iar acestea ar putea ajunge la concluzia că ele nu funcționează la fel de bine și este posibil ca aceștia să nu primească discount de asigurare, a explicat Marinace.

Profit de pe urma amenințărilor

Având în vedere că sistemele DIY prezintă anumită dezavantaje, dealerii de sisteme de securitate pot profita de aceste aspecte, prezentând oferte de genul:

–           Mai multe opțiuni oferite clientului: Echipamentul DIY permit clienților să-și personalizeze sistemele, iar furnizorii de securitate pot implementa această opțiune foarte ușor. De exemplu, compania Telguard a lansat soluția HomeControlFlex, care permite proprietarilor să integreze peste 170 de produse smarthome în sistemul de securitate

–          Monitorizare la comandă: deși acesta nu este un serviciu oferit de mulți furnizori de servicii de securitate, există un potențial de generare a profitului pentru monitorizarea la comandă. De exemplu, atunci când un client care poate instala și monitoriza un sistem pleacă în concediu, acesta nu se mai poate realiza aceste activități. Astfel, o soluție potrivită ar fi un serviciu de monitorizare, oferit în schimbul unei sume de bani, pe o perioadă determinată, a explicat Marinace.

Evoluția continuă

Sistemele de securitate DIY reprezintă o piață care evoluează și este important ca furnizorii de servicii de securitate rezidențială să fie la curent cu trend-urile, produsele și ascensiunea acestui segment. ,,Există foarte multe întrebări. Nu știm unde va ajunge piața. DIY este aici ca să rămână, dar va fi interesant să vedem unde se va afla peste câțiva ani. Cred că va avea o ascensiune semnificativă, însă o privesc atent”, a spus Marinace.

Indiferent de poziția pe care o va ocupa piața, utilizatorii sistemelor DIY ar putea fi vulnerabili, acesta fiind un defect pe care furnizorii profesioniști îl pot repara.

,,Cea mai mare îngrijorare a mea este că persoana care cumpără un detector de fum online și îl instalează într-o casă mare se simte confortabilă pentru că este protejată, însă imaginați-vă ce s-ar putea întâmpla”, a încheiat Marinace.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019