HomeStiriBusiness & TehnologieSecuritatea clădirilor viitorului
securitatea-cladirilor-viitorului

Securitatea clădirilor viitorului

securitatea-cladirilor-viitoruluiSecuritate IoT trebuie avută în vedere pentru protejarea clădirilor de amenințări externe. De asemenea, este importantă implementarea de tehnologii IT potrivite pentru cerințele de securitate.

Multe industrii adoptă dispozitive Internet of things pentru a crește eficiența, pentru a reduce costurile și pentru noile oportunități pe care le oferă. Astfel, multe companii aleg să folosească tehnologii ce folosesc cloud-ul și Internet of Things pentru cșădirile lor, inclusiv sisteme de administrare a clădirilor care integrează informații și securitate fizică, HVAC și alte sisteme într-unul singur și dispozitive inteligente, scrie securityinfowatch.com.

Previziunile analiștiolor spun că adoptarea acestor tehnologii va crește rapid. Contoare digitale pentru măsurarea energiei electrice consumate și a calității acesteia și disjunctoare inteligente pot oferi informații importante administratorilor de clădiri cu privire la toate aspectele sistemului electric și de utilități.

Pentru protejarea clădirilor ce au implementate sisteme IoT, echipele IT vor trebui să implementeze soluții de securitate cibernetică special create pentru IoT pentru a preveni atacurile. Astfel de tehnologii de protecție pot fi autentificarea și criptarea comunicațiilor cu dispozitivele mobile, panourile de control și stațiile de lucru.

Tehnologiile IT sofisticate pot avea o influență pozitivă sau negativă asupra protecției unei locații în funcție de cum sunt implementate. Unele companii și-au împărtășit modelul de succes care le-a ajutat să își îmbunătățească securitatea cu ajutorul tehnologiei, conform sourcesecurity.com.

Unul dintre exemple este reprezentat de o instituție de învățământ. University of Central Florida este una dintre cele mai mari universități din acest stat al SUA. Universitatea a adoptat tehnologii avansate, în special în domeniul supravegherii video, pentru o securitate mai bună a campusului.

O tentativă de atac armat a evidențiat problemele de securitate, printre care principalul era accesibilitatea la imaginile video importante. Camerele de securitate permiteau observarea incidentelor, dar din păcate, numai dacă agentul de securitate se afla în aceeași locație în care era video recorder-ul. Astfel, universitatea a înlociut sistemele de securitate separate cu unul centralizat care să permită agenților să acționeze la timp în cazul unui incident, integrând supravegherea video cu control acces și detecție a intruziunilor.

 

 

 

Share With: