404 Not Found


nginx
Securitatea ATM-urilor în lupta împotriva fraudei și a atacurilor fizice - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieSecuritatea ATM-urilor în lupta împotriva fraudei și a atacurilor fizice
securitatea-atm-urilor-in-lupta-impotriva-fraudei-si-a-atacurilor-fizice

Securitatea ATM-urilor în lupta împotriva fraudei și a atacurilor fizice

securitatea-atm-urilor-in-lupta-impotriva-fraudei-si-a-atacurilor-fiziceTim Compston de la SecurityNewsDesk descoperă ce soluții de securitate ajută ATM-urile să combată fraudele și atacurile fizice.

Pentru băncile din zilele noastre monitorizarea și securitatea ATM-urilor este o prioritate principală. Nemulțumiți de folosirea de dispozitive de skimming sau blocare a cardurilor, infractorii folosesc echipamente grele sau explozii cu gaz pentru a desface ATM-urile. Din fericire, o nouă generație de camere TVCI și DVR-uri/NVR-uri compacte oferă utilizatorilor o mai mare valoare în condițiile înguste din jurul ATM-urilor și permit chiar conectarea imaginilor cu metadata tranzacțiilor. Analiza video începe și ea să fie folosită pentru detectarea activităților dubioase, scrie SecurityNewsDesk. 

European ATM Crime Report este un raport publicat în octombrie anul trecut de European ATM Security Team (EAST) – acoperind primele cinci luni ale lui 2015 – a dezvăluit că fraudele legate de ATM-uri au crescut cu 15% față de aceeași perioadă din 2014. Raportul a sugerat că această creștere a fost determinată de creșterea blocării cardurilor și de fraude care vizau tranzacțiile. 

În opinia lui Lachlan Gunn, director executiv al EAST, cele mai mari daune associate ATM-urilor – în ciuda știrilor despre explozibili și atacuri fizice asupra ATM-urilor – sunt relizate de fraude: „Acolo vedeți pierderi de milioane.” Conform lui Gunn, schimbarea cea mare care a ajutat Europa este implementarea standardului EMV (denumit și ‘Chip and PIN’), cu toate acestea el susține că nu este suficient să ne mulțumim doar cu atât: „Este destul de dificil pentru infractori să cloneze un cip, dar cum se știe, cele mai multe carduri cu cip încă au o bandă magnetică pe ele. Acesta este potențialul risc.” Gunn dezvăluie că din 2011, după ce cardurile sunt clonate, frauda are loc undeva în afara Europei.

 

Share With: