404 Not Found


nginx
SecurEye - PIN introdus cu privirea - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieSecurEye – PIN introdus cu privirea
SecurEye - PIN introdus cu privirea

SecurEye – PIN introdus cu privirea

SecurEye - PIN introdus cu privireaO aplicație prin care se poate introduce codul PIN la bancomate doar cu privirea a fost creată de o echipă formată din șase studenți ai Facultății de Matematică-Informatică de la Universitatea Babeș-Bolyai.

 

“Prin aplicația SecurEye ne adresăm sistemelor de securitate, începând cu ATM-urile băncilor, dar aceasta poate fi extinsă și la sisteme de securitate a unor locuințe. Aplicația noastră preia coordonatele la care se uită o persoană pe un ecran de la un dispozitiv de urmărire a privirii și, în funcție de imaginea pe care o vede aceasta, calculăm pe ce numere vrea să apese. O persoană care ajunge în fața unui bancomat pentru a scoate banii privește ecranul pe care sunt cifrele, fixează cifrele codului PIN și primește acceptul în sistem, fără a mai folosi mâinile. Este o aplicație prin care se evită frauda la ATM-uri, pentru că un eventual hoț nu vede codul PIN tastat”, a declarat, pentru stiri.tvr.ro, Anca Davidel, membru al echipei.

Studenții aflați în anul al treilea au dezvoltat aplicația în 18 ore, în cadrul unui maraton de programare, desfășurat în cadrul evenimentului Techsylvania. Aplicația vine împreună cu un dispozitiv de urmărire a privirii, numit “The Eye Tribe Tracker”, care costă 99 de dolari.

“Urmărirea privirii este un proces care folosește senzori pentru a localiza caracteristici ale ochiului și a estima unde anume se uită fix o persoană, așa numitul punct al privirii. Tehnologia se bazează pe iluminarea cu infraroșu și folosește modele matematice avansate pentru a determina punctul privirii. Băncile ar trebui să investească în aceste dispozitive care să fie instalate pe bancomate. Nu este o investiție majoră. (…) Toată partea de logare și de pornire a aplicației, cu tot cu înregistrarea codului PIN și mesajul de deblocare, durează șase secunde. E un timp foarte scurt. Distanța dintre ochi și ecran este de circa 65 de centimetri”, a mai spus Anca Davidel.

Ceilalți cinci studenți care fac parte din echipă sunt Ioan Lup, Gereb Istvan, Lorand Ignat, Ovidiu Roșu și Lucian Ziman.

Share With: