[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Scanerele de amprente de pe mobil nu sunt atât de sigure

Cercetători de la două universități din SUA au putut păcăli câteva sisteme de securitate de pe dispozitivele mobile, care folosesc amprente.

Sistemele bazate pe autentificarea cu ajutorul amprentei, care de obicei sunt folosite de tabletele și smartphone-urile moderne, pot fi mai puțin sigure decât s-a crezut inițial, conform unei cercetări care a fost făcută publică marți. Deoarece aceste sisteme scanează și stochează versiuni parțiale ale amprentelor, acestea versiuni parțiale se pot potrivi mai ușor cu alte amprente, au spus cercetători de la două universități, conform techrepublic.com.

Descoperirile, anunțate într-un comunicat de presă, au fost făcute de Școala de Inginerie Tadon din cadrul Universității New York și Colegiul de Inginerie al Universității Statului Michigan, ambele din SUA. Teoria inițială era că vor putea crea o amprentă universală, numită de cercetători “MasterPrint”, și că aceasta s-ar putea potrivi la mai multe amprente parțiale, oferindu-le acces la dispozitive.

Cercetătorii au declarat că au folosit conceptul de ghicire al unui cod PIN ca 1234, care funcționează în 4% dintre cazuri. Deși 4% poate părea puțin, în comunicat se precizează că este o probabilitate mare când doar se ghicește.

Cercetătorii au analizat 8.200 de amprente parțiale. Cercetătorii au spus că pentru fiecare 800 de amprente parțiale luate la întâmplare, au descoperit 92 de amprente ale căror informații biometrice se suprapuneau cu 4% dintre celelalte amprente. Au creat și un algoritm pentru construirea de versiuni sintetice de amprente universale care s-a dovedit a fi mult mai eficient, cercetătorii susținând că au folosit algoritmul pentru a potrivi amprentele utilizatorilor într-o proporție de 25-65%, relatează mobileidworld.com.

Există anumite obiecții importante, probabil cea mai notabilă fiind că această cercetare s-a realizat într-un laborator, nu în lumea largă. De asemenea, pare puțin probabil ca un pretins hacker să verifice sute de telefoane ale necunoscuților sperând că va găsi unul la care să se potrivească amprenta sa. Dar cercetarea subliniază înțelepciunea de a alege mai multe metode de autentificare, o mișcare condusă de Samsung și noile sale telefoane care scanează fața și irisul și de Apple care plănuiește să integreze recunoașterea facială pentru iPhone.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019