[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Scanarea irisului poate deveni viitorul securității pe aeroporturi

Recunoașterea irisului pe aeroport poate înlocui verficarea documentelor personale și formarea de cozi pentru aceste verificări.

Aeroportul viitorului pare un chilipir. În loc de cozi stresante, călătorii vor trece de la lăsarea bagajelor la verificarea de securitate și la poarta de îmbarcare fără a fi nevoie să prezinte biletul, scrie fortune.com.

Această viziune aparține Tascent, o companie din California, SUA, care crează mașinării de recunoaștere a irisului. Tascent spune că tehnologia sa poate identifica irisul în mai puțin de două secunde cu o accuratețe de 99%.

Recunoașterea irisului pe aeroport poate înlocui verficarea documentelor persoanelor: pașapoartele și biletele de îmbarcare.

Joey Pritikin, vicepreședinte de marketing și administrare a produselor al Tascent spune că spre deosebirea de o simplă soluție de securitate, scanarea irisului oferă confort, personalizare și eficiență.

Pe aeroportul St. Paul din Minneapolis, SUA, călătorii pot trece direct la verificarea bagajelor cu detectoare de metal și scanere fără a aștepta să le fie verificate documentele de către personalul de securitate de pe aeroport, scrie startribune.com.

Clear este un serviciu privat al unei companii și folosește biometria pentru a verficica identitatea. Serviciul a fost pus în funcțiune la sfârșitul lunii februarie la punctele de verificare din sudul și nordul terminalului 1.

Sistemul este implementat și în alte aeroporturi. Procedura de scanarea a amprentei sau a irisului vrea să grăbească înregistrarea utiliziatorilor care folosesc ai Clear prin folosirea unor spații dedicate special pentru ei, scrie twincities.com.

Procesul de înregistrare în cadrul Clear are trei pași. Primul pas constă în răspunderea la întrebări personale detaliate ca unde au locuit și ce mașină conduc. În al doilea pas le vor fi scanate și verificate actele de identitate ca pașapoarte, permise de conducere sau acte de indentitate militare. Ultimul pas constă în scanarea amprentelor și a irisului pentru ambii ochi.

Clear spune că înregistrarea automată durează doar cinci minute , iar apoi serviciul poate fi folosit imediat. Apoi este nevoie doar de bilet și scanarea irisului sau a amprentei. Clear spune că se încearcă și folosirea doar a scanării amprentei și a irisului.

Jeffrey Tucker, un jurnalist american a relatat că la ultima sa călătorie cu avionul din SUA în Mexic a descoperit că un nou nivel de securitate a fost introdus pe aeroport. El a descris un sistem care scana irisul și îl verifica, comparându-l cu ochii din poza de pe pașaport care fusese scanat înainte, scrie panampost.com.

El a relatat că scanarea și verificarea a durat doar opt secunde, iar oamenii erau reticenți cu privire la această măsură.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019