Samsung Electronics: Tendintele anului 2015
Samsung Electronics a identificat cinci tendințe cu potențialul de a schimba viețile oamenilor în 2015.
Oamenii de afaceri, aproape dependenți de tehnologia mobilă și wearables
Liderii de business vor folosi tehnologia mobilă, inclusiv device-urile wearable pentru a rămâne mereu conectați, fără să se bazeze neapărat pe un smartphone. Astfel, Samsung preconizează că accesoriile smart vor deveni ceva obișnuit în birourile din întreaga lume începând cu anul 2015, scrie Hit.ro .
Se schimbă orarul de muncă, în funcție de “orele de putere”
Samsung crede că oamenii își vor restructura viața profesională în funcție de așa-numitele “ore de putere” personale. Mai exact, un nou val de aplicații, precum și ascensiunea accesoriilor smart, le vor permite oamenilor să înțeleagă la ce ore sunt mai productivi, de cât somn au nevoie și când este momentul să se odihnească, fapt ce le va permite acestora să se organizeze în funcție de cele mai productive ore ale zilei.
Apare o nouă generație de magazine digitale, iar realitatea virtuală își face apariția în locul vitrinei
Cel puțin în Occident, magazinele tradiționale au înregistrat în 2014 un regres semnificativ. Doar în Marea Britanie au fost închise zilnic 16 magazine (prima jumătate a lui 2014), un motiv determinant fiind nivelul mare al chiriilor. Pe de altă parte, magazinele de tip pop-up nu au arătat până acum semne de dispariție, și sunt pe cale de a deveni virtuale, permițându-le cumpărătorilor să achiziționeze produse în orice moment, din diverse locuri. În plus, realitatea virtuală va intra în zona de retail, oferindu-le cumpărătorilor tururi virtuale ale produselor pe care vor să le cumpere.
Casă inteligentă va oferi o experiență îmbunătățită
Tot mai mulți oameni își vor automatiza casele, acest lucru devenind mai ușor și mai ieftin de realizat. Automatizarea va deveni o metodă ușoară și eficientă pentru controlul electrocasnicelor, iar Samsung vede ca element important în această ecuație platforma SmartThings, ce le va permite consumatorilor să își transforme casa într-una smart, unde toate device-urile și aparatele vor puța fi controlate cu ajutorul smartphone-ului.
Programarea devine materie de bază la școală
Comisia Europeană estimează că vor exista 900.000 de posturi vacante în domeniul IT&C până în 2020. În jur de 90% din totalul locurilor de muncă din 2015 vor implica cel puțin unele competențe digitale.
Guvernele recunosc că aptitudinile IT au devenit o necesitate fundamentală și vor introduce programarea în programele școlare. De altfel, Marea Britanie a introdus deja o nouă materie în sistemul de învățământ, iar copiii în vârstă de 5 ani vor învăța bazele programării. Estonia este un alt exemplu în acest sens, cu un proiect implementat deja de câțiva ani.
În acest context, Samsung preconizează că, începând de anul viitor, aceste inovații vor deveni treptat norme dacă mediul de business, cel educațional și cel guvernamental vor lucra împreună pentru a răspândi aceste competențe în Europa.