HomeStiriBusiness & TehnologieRolul roboților în industria de securitate privată

Rolul roboților în industria de securitate privată

Apariția roboților și a inteligenței artificiale are un impact profund asupra industriei de securitate privată.

Inteligența artificială este pe punctul de a revoluționa roboții din domeniul securității, conform lui Steve Reinharz, fondator și CEO al Robotic Assistance Devices (RAD), distribuitorul american al SMP Robotics, precizează tbc-france.com.

Reinharz explică într-un articol că deși roboții prezentați în filme au o imagine negativă, inteligența artificială va transforma în curând industria de securitate. El consideră că nu este ceva ce se va întâmpla mult mai târziu și nici o fantezie futuristă, ci o schimbare iminentă.

Reinharz remarcă faptul că deși sectorul de securitate este grijuliu față de inteligența artificială, companiile din topul Fortune 500, printre altele, acordă un interes folosirii roboților în domeniul securității.

Introducerea roboților și a inteligenței artificiale are un impact profund asupra industriei de securitate privată, aducând împreună cele mai bune calități ale oamenilor și dispozitivelor pentru a oferi o mai bună securitate și funcționalitate pe o piață care cere inovare și evoluție, scrie securityinfowatch.com.

Roboții sunt folosiți pentru a depista anomaliile precum persoanele care se duc la birou după orele de program, uși deschise, obiecte suspecte, sunete neobișnuite, fum și alte riscuri. În curând, roboții vor fi considerați un instrument al profesioniștilor în securitate, foarte asemănător ca folosirea de camere de supraveghere, sisteme de control acces și sisteme de detecție a intruziunilor, toate create pentru a proteja oameni, bunuri și locuri.

Dr. Travis Deyle, co-fondator și CEO al Cobalt Robotics, producător de roboți de securitate inteligenți a acordat un interviu pentru SecurityInfoWatch.

Deyle spune că roboții creați de companii sunt sisteme complexe. „Robotica se confruntă cu provocări culturale datorită sistemelor implementate anterior care nu au funcționat așa cum promiteau. Din fericire, am evitate aceste probleme prin intermediul procesului de întâmpinare cuprinzător. Ne asigurăm că angajații clienților noștri se simt confortabil în jurul robotului și îi înțeleg funcția,” a explicat Deyle care sunt cele mai mari provocări pentru folosirea roboților în industria de securitate. El consideră că roboții vor fi ceva obișnuit în următorii zece ani în industria de securitate.

Share With: