Sistemele de securitate de tip do-it-yourself (DIY) prezintă un interes pentru utilizatori, odată cu ascensiunea tehnologiei smart home. De la start-up-uri mici la giganți precum Google, care a achiziționat Nest și Dropcam, multe companii încearcă să pătrundă pe această piață înfloritoare. Potrivit unui raport IHS, piața pentru echipamente de supraveghere video DIY a depășit suma de un miliard de dolari, pentru prima oară în 2014.
Totuși, ceva nu este luat în considerare atunci când toată lumea arată un asemenea interes față de respectiva tehnologie, anume riscul pe care dispozitivele îl reprezintă pentru utilizatori, argumentează Richard Soloway, director Napco Security Systems. Acesta spune că unul dintre cele mai mari dezavantaje ale achiziționării unui astfel de dispozitiv este faptul că este nesigur, scrie Security InfoWatch.
,,Primul risc al acestor produse este faptul că aceste companii nu au experiență în producerea echipamentelor profesionale de alarmă, care ar trebui să funcționeze în orice condiții. Spre exemplu, atunci când sunt incidente pe liniile de tensiune, aceste sisteme electronice cedează. Ai putea să fii plecat de acasă și altcineva să apese butonul de panică, apoi să afle că sistemul nu funcționează deoarece trebuie să fie resetat. Din perspectiva securității, evenimentele de acest gen nu trebuie să se întâmple, iar oamenii nu știu asta”, a spus Soloway.
Directortul Napco a spus că produsele DIY au componente care nu sunt construite la aceleași standarde ale produselor profesionale, fapt care poate duce la cedarea sistemului în situații critice.
,,Componentele de grad industrial trebuie să reziste la operațiuni 24/7, în fiecare an, fără să cedeze. Sistemele electronice pentru consumatori durează, în mod normal, aproximativ doi ani și apoi încep să nu mai funcționeze corespunzător. Nu se poate întâmpla așa cu un echipament profesional de securitate. Trebuie să funcționeze perfect, tot timpul, asta facem noi. Consumatorii nu știu asta pentru că, atunci când văd cuvântul securitate pe o cutie, ei cred că securitate este la fel peste tot, dar nu este”, a adăugat Soloway.
Acesta consideră că deși mulți oameni sunt de părere că instalarea unei camere de securitate sau a unui sistem de alarmă DIY nu poate ceda, combinat cu tehnologia curentă, acest lucru nu este adevărat și recomandă proprietarilor de case și de afaceri să apeleze la serviciile unui instalator cu experiență.
,,Consumatorul nu știe unde să pună senzorii sau camerele în așa fel încât să funcționeze de fiecare dată când are nevoie sistemul. Câteodată vor funcționa, alteori nu. Dacă distanța dintre un magnet și un senzor este prea mare, unitatea nu va funcționa mereu când cineva încearcă să pătrundă prin efracție. Consumatorii se pun în pericol când adoptă un sistem DIY, deoarece nu știu detaliile instalării”, a spus directorul Napco.
Potrivit acestuia, provocarea pentru dealeri este educarea consumatorilor despre beneficiile unui sistem instalat și monitorizat profesional. ,,Dealerii au spus mereu că este nevoie de acest lucru, însă nu au vorbit foarte mult. Cred că va deveni mai evident pentru oameni, pe măsură ce dealerii vorbesc despre asta. Vrem să fim lideri în acest spațiu și să facem industria să vorbească despre asta, pentru ca oamenii să nu fie înșelați de un simț fals al securității. Dealerii trebuie să comunice cu asociații de proprietarii și cu presa locală, pentru a informa consumatorii despre efectele negative ale sistemelor DIY”, este de părere Soloway.
Deși acesta nu este împotriva tuturor soluțiilor DIY, precum cele care controlează anumite dispozitive de automatizare a casei, Soloway crede că sistemele instalate de consumatori pentru prevenirea incendiilor nu au potențial de prevenire a tragediilor. ,,Dacă ne referim la un sistem DIY în c are ai timp setați pentru lumini și îi faci o configurație, asta nu se leagă de siguranța vieții. Este diferit de a avea o alarmă de incendiu, o alarmă pentru hoți sau o alarmă medicală care nu este instalată profesional. Ar putea fi foarte periculos pentru sănătatea consumatorului”, a spus acesta,
De asemenea, dacă un sistem este instalat în mod profesional, asta nu înseamnă că trebuie să fie scump sau că nu poate fi așezat într-un mod plăcut, din punct de vedere al esteticii, consideră directorul Napco.
,,Poți să ceri companiilor să instaleze sisteme de alarmă wireless care nu lasă găuri în pereți, dar care sunt instalate profesional, iar senzorii sunt în locurile potrivite. De exemplu, un detector de incendii nu ar trebui pus în colț, unde nu poate citi prea bine. Instalatorii de alarme știu să nu o facă, deoarece fumul ajunge mai târziu la el. Compania locală pentru alarme poate instala un dispozitiv și o poate face ieftin, cu echipament care durează”, a încheiat Soloway.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…