Ring, producătorul de sonerii video deținut de Amazon, adaugă noi servicii pentru companii. Compania spune că noile oferte permit deținătorilor de afaceri și oricărui angajat pe care îl aleg să monitorizeze mai multe locații de la distanță prin intermediul unei aplicații. Ring oferă și monitorizare 24/7 și un serviciu de înregistrare a imaginilor pe o perioadă de 60 de zile, scrie foxbusiness.com.
Ring spune că serviciul nu are costuri ascunse și angajamente pe termen lung. Compania oferă mai multe kit-uri care se adresează companiilor, cu prețuri între 375 și 675 de dolari. Toate cele trei kit-uri includ sistemul Ring Alarm și senzori, un detector de mișcare și un buton de panică, plus un număr variabil de camere video.
Serviciul de monitorizare costă 10 dolari pe lună pentru fiecare locație în parte. Ring spune că sistemul folosește o baterie de rezervă și o cartelă de telecomunicații pentru a permite monitorizarea chiar și atunci când se întrerupe furnizarea energiei electrice sau nu este internet.
De asemenea, zeci de agenții de aplicare a legii din Statele Unite folosesc tehnologia Ring pentru a moderniza combaterea infracțiunilor, dar criticii atrag atenția asupra abuzurilor legate de confidențialitate.
Pe 12 iulie, un bărbat din Arizona, SUA, a fost a fost trezit de o alertă primită pe telefon de la camera de securitate Ring. Camera înregistrat mai mulți hoți care spărgeau mașini. Bărbatul a țipat la ei și a chemat poliția, scrie nbcnews.com.
Când a ajuns polițistul, bărbații au demarat cu o mașină, lăsând în urmă telefoane mobile, instrumente și alte obiecte pe care le luaseră în timpul furtului. Au abandonat vehiculul cu care au fugit lângă un complex imobiliar și s-au predat mai târziu în acea dimineață.
Până atunci, bărbatul arătase poliției imaginile de pe camera sa de supraveghere și le postase în aplicația Neighbors a Ring. Ring nu doar produce camere de securitate fără fir ci și accesează informațiile poliției pentru a alerta locuitorii cu privire la potențialele infracțiuni, încurajând utilizatorii să împărtășească comportamentele suspecte și îi conectează la agențiile de aplicare a legii.
Shreyas Gandlur, un tânăr care studiază ingineria electrică la Universitatea din Illinois, lucrează la crearea unei hărți interactive , în cadrul unui grup de activiști, care să arate ce agenții de aplicare a legii folosesc sistemul de securitate al Ring. Inițiativa include și alte programe, nu doar supravegherea video de la Ring. Grupul de activiști Fight For The Future lucrează la un proiect care să permită vizualizarea stadiului de folosire a recunoașterii faciale. În ceea ce privește folosirea camerelor Ring de către poliție, harta realizată de Fight For The Future include numai 50 de orașe, un număr foarte mic în comparație cu peste 225 de departamente de poliție raportate de Gizmodo la sfârșitul lunii trecute, scrie gizmodo.com.
Accesarea imaginilor generate de camerele Ring de către poliție a făcut ca Ring să intre în atenția activiștilor din cauza implicațiilor pe care le-ar putea avea privind confidențialitatea. Amazon se află în aceeași situație când vine vorba de programul de recunoaștere facială Rekognition care a fost criticat pentru lipsa de acuratețe și capacitatea de a afecta libertățile civile. Explicațiile companiei nu au fost suficiente pentru a reduce îngrijorările, iar angajații companiei au încercat să limiteze vânzarea software-ului prin intermediul unei inițiative a acționarilor.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…