[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Reținut în propria casă pentru că alarma a fost declanșată din greșeală

Un bărbat a fost reținut de polițiști în propria casă după ce alarma de la sistemul de securitate a fost declanșată din greșeală.

Kazeem Oyeneyin locuiește de cinci ani în Raleigh și nu este prima dată când alarma de la sistemul de securitate pentru acasă a fost declanșată din greșeală, scrie abc11.com.

De obicei, spune el, poliția vine, le arăți actul de identitate pentru a dovedi că tu ești proprietarul, ar putea fi o amendă de plată, dar asta e tot. Însă sâmbăta trecută a fost diferit. Oyeneyin spune că a fost umilit în propria casă de poliție. El suspectează că este din cauza culorii pielii sale. Imaginile au fost surprinse de camera de supraveghere din fața ușii proprietarului.

Alarma de securitate a fost declanșată din greșeală de un prieten al lui Kazeem Oyeneyin care a dormit la el peste noapte. Acesta a declanșat fără să știe alarma când a plecat. Proprietarul a oprit alarma și s-a întors în pat să își continue somnul.

La câteva minute după aceea a fost trezit de poliție. Polițistul înarmat și-a anunțat intrarea. Doar în chiloți, proprietarul a coborât înarmat cu un pistol pentru care are permis. Polițistul a țipat la el să lase arma și apoi i-a pus cătușele, punându-l la perete. Incidentul a avut loc pe 17 august, scrie washingtonpost.com.

Incidentul pune sub semnul întrebării atitudinea poliției americane cu privire la persoanele de culoare. Oyeneyin, care a fost eliberat mai târziu și nu a fost acuzat de vreo infracțiune, spune că pentru că este de culoare ar putea fi un catalizator pentru felul  în care a fost tratat. Autoritățile spun că investighează incidentul.

Conform imaginilor de pe camera de supraveghere, polițistul nu l-a întrebat pe proprietar cum îl cheamă și nici nu i-a cerut un act de identitate decât după două minute – după ce deja îl legase cu cătușele. Conform imaginilor video, polițistul i-a spus proprietarului că a anunțat de câteva ori înainte să intre în cază. Proprietarul a spus că dormea și nu l-a putut auzit. Când polițistul l-a întrebat de ce era înarmat, Oyeneyin a spus că avea nevoie de armă deoarece oamenii încearcă să îl jefuiască, fiind un cunoscut promotor al unui club. Polițistul a spus în apărarea sa că încerca să își dea seama dacă bărbatul trebuia sau nu să se afle în casă.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019