HomeStiriBusiness & TehnologieReducerea alertelor false în protecția perimetrului
reducerea-alertelor-false-in-protectia-perimetrului

Reducerea alertelor false în protecția perimetrului

reducerea-alertelor-false-in-protectia-perimetruluiProtecția bunurilor în aer liber într-un mod eficient necesită de multe ori doar alerte exacte în cazul intruziunilor.

Analiza video a devenit soluția de alegere pentru detectarea intrușilor în timp real în afara clădirilor, scrie sourcesecurity.com.

Dar tehnologia poate deveni o problemă dacă alertele generate nu sunt de încredere. Alarmele false repetate pot face agenții de securitate să piardă încrederea în sistemul de securitate al perimetrului. Prea multe alerte false pot face agentul de securitate să devină obosit și să le ignore. Prin urmarea celor mai bune practici de selectare a produselor și de amplasare a lor se pot proteja obiectivele cu foarte puține alerte false și cu o mare exactitate.

Sistemul de securitate trebuie să funcționeze corect toată ziua. Pentru asta sunt potrivite camerele cu termoviziune. Ele au cel mai bun sistem video de detecție a intruziunilor în aer liber pentru că văd temperatura în loc de lumină, astfel sunt un detector perfect pentru oameni și vor ignora reflectoarele, reflexia apei și alte activități bazate pe lumină.

Avantajele unei camere cu termoviziune cu analiză video includ: detecția pe întuneric fără a fi nevoie de lumină artificială, funcționează întreaga zi, ignoră refexiile, umbrele, lumina solară și alte fenomene și detectează căldura corpului în spații largi.

Pentru ca o cameră inteligentă cu termoviziune să funcționeze corect trebuie să folosească tehnologia „geo-registration” care o ajută să facă diferența dintre un om care se află la 300 de metri și un animal mai mic care se află mai aproape de cameră și care ocupă un spațiu mai mare în câmpul vizual al camerei, astfel încât să genereze alerte doar pentru oameni. O altă tehnologie importantă este cea de stabilizare a imaginii camerei pentru a face față impactului cu vânturi puternice.

Camerele care flosesc analiza video direct la sursă față de cele folosesc analiza imaginilor în cloud au un mai mare avantaj în cazul deoarece cele din urmă trec imaginile printr-un algoritm de compresie înainte de a ajunge în cloud. Compresia reduce detaliile fine și astfel în cloud ajung imagini care nu oferă aceași calitate pentru analiză ca cele aflate direct la sursă.

În afara camerelor video cu termoviziune, OPTEX este liderul global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, care a dezvoltat soluţii ce pot fi folosite cu succes pentru a securiza locaţii extinse la exterior, indiferent de condiţiile meteo sau de lumina ambientală. Aceste soluți nu includ camere video ci senzori și cabluri de fibră optică, conform unui articol securityportal.ro.

 

 

 

Share With: