HomeStiriBusiness & TehnologieRecunoașterea facială înlocuiește biletul de îmbarcare în aeroporturi
recunoasterea-faciala-inlocuieste-biletul-de-imbarcare-in-aeroporturi

Recunoașterea facială înlocuiește biletul de îmbarcare în aeroporturi

recunoasterea-faciala-inlocuieste-biletul-de-imbarcare-in-aeroporturiRecunoașterea facială i-ar putea ajuta pe cei care călătoresc cu avionul să ajungă mai repede la poarta de îmbarcare și poate chiar reduce stresul dacă funcționează corect și pasagerii acceptă implicațiile asupra intimității.

Săptămâna trecută, SUA a anunțat o nouă procedură în care cei care aplică pentru viză trebuie să ofere printre altele, istoricul lor de pe platformele de social media, scrie mashable.com.

Compania aeriană JetBlue a anunțat un plan de folosire a thenologiei de recunoaștere facială în locul biletului de îmbarcare. Compania lucrează cu autoritățile din SUA pentru implementarea thenologiei pentru zborurile între aeroportul internațional Logan din Boston și aeroportul internațional Queen Beatrix din Aruba. Planul include folosirea tehnologiei de recunoaștere facială pentru toți pasagerii din aeroporturile din SUA, nu doar cei străini ce folosesc pașaport și viză.

Procedura de verificare este simplă. În momentul îmbarcării poza din pașaport este comparată cu fața pasagerului și elimină scanarea biletului de îmbarcare și verificările manuale ale pașaporului.

O altă companie aeriană care folosește recunoașterea facială este Delta. Modul de verificare  a bagajelor este inclus în procedura de identificare a persoanei.

În Australia, departamentul de imigrație și protecție a granițelor a anunțat de ceva timp intenția de a folosi recunoașterea facială și scanere de amprente pentru a identifica pasagerii din aeroporturile din Australia până în 2020. Aeroportul Charles de Gaulle din Paris și compania aeriană olandeză KML se numără, de asemenea,  printre cei care testează tehnologia de recunoaștere facială.

Deși se crede că dispozitivele care funcționează singure vor ajuta la economisirea timpului și va permite angajaților din aeroporturi să se concentreze asupra altor probleme, există îngrijorări legate de exactitatea acestor proceduri. Aparent, tehnologia de recunoaștere facială nu recunoaște toți oamenii cu aceași acuratețe. De exemplu bărbații de culoare nu sunt la fel de ușor de recunoscut ca cei albi, ceea ce înseamnă că ar putea exista anumite nepotriviri. Unii sunt îngrijorați în ceea ce privește încălcarea intimității pasagerilor.

La sfârșitul lunii aprilie, SUA a anunțat că un nou sistem biometric de ieșire va urmări fețele deținătorilor de viză când părăsesc Statele Unite ale Americii, scrie securityportal.ro.

Acum, un nou sistem denumit Biometric Exit va folosi un sistem de verificare a feței pentru ficare deținător de viză când părăsește SUA. Pasagerilor li se va face imadiat o poză care va fi comparată cu pozele tip pașaport din viză. Dacă acestea nu se potrivesc, se poate dovedi că vizitatorul a intrat în țară ilegal. Proiectul a început să fie testat pentru zborulile din Atlanta spre Tokyo și se așteaptă să fie extins în mai multe aeroporturi în timpul verii. 

 

 

 

Share With: