HomeStiriBusiness & TehnologieRecunoașterea facială de pe dispozitivele cu Android poate fi păcălită de un cap printat 3D VIDEO
apple-testeaza-scanarea-3d-a-fetei-pentru-deschiderea-noului-iphone

Recunoașterea facială de pe dispozitivele cu Android poate fi păcălită de un cap printat 3D VIDEO

apple-testeaza-scanarea-3d-a-fetei-pentru-deschiderea-noului-iphoneUn jurnalist al Forbes a testat sistemele de recunoaștere facială ale unor telefoane cu Android de ultimă generație și ale iPhone X cu ajutorul unui cap printat 3D.

Se pot face multe cu o imprimantă 3D, chiar și o replică la scară reală a capului uman. Reporterul Thomas Brewster de la Forbes a comandat un model tridimensional al propriului cap pentru a testa sistemul de recunoaștere facială de pe mai multe telefoane mobile de ultimă generație: Android și iPhone X, conform techcrunch.com.

În urma testului, doar iPhone X a putut preveni accesul.

De la debutul Face ID în 2017, Apple s-a lăudat cu performanța tehnologiei de recunoaștere facială folosită. Testul realizat de Forbes arată că telefoanele cu Android nu sunt așa sigure față de iPhone X când vine vorba de recunoașterea facială. Galaxy Note 8, Galaxy S9, LG G7 ThinQ și OnePlus 6 au putut fi deblocate cu ajutorul unui cap printat 3D. Tehnologia Face ID a iPhone X nu a putut fi păcălită, conform techradar.com.

Face ID se bazează pe o serie de senzori pentru identificarea utilizatorului, iar telefoanele cu Android se bazează pe camera pentru selfie.

Deși nimeni nu se așteaptă ca infractorii să aibă la ei un cap printat în format tridimensional pentru a avea acces la un smartphone, se pare că și afișarea unei simple fotografii este suficientă pentru a păcăli unele modele Android.

Share With: