Skimming-ul, spun poliţiştii, constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, scrie adevarul.ro.
Chiar şi meniul bancomatului poate fi identic cu unul original. Victima, după ce îşi introduce cardul în bancomat, selectează limba de utilizare, introduce codul de securitate şi optează, apoi, pentru extragerea de bani. În acel moment, pe ecran apare mesajul că tranzacţia nu poate avea loc din motive tehnice. Ce se întâmpla între timp? Cu ajutorul computerului, datele privind contul şi codul de securitate ale cardului pot fi copiate şi memorate. Fără să bănuiască ce se întâmplă, „clientul” recuperează cardul şi plecă în căutarea unui alt bancomat. Hoţii pot folosi datele astfel obţinute pentru a „clona” cardurile victimelor. Acestea au aceleaşi elemente de identificare ca şi cele originale, iar conturile accesate prin cardurile clonate sunt golite de bani.
Trebuie să învățăm să ne protejăm de skimming, scrie unica.ro.
Câteva sfaturi pentru protecția împotriva skimming-ului:
Înainte de a introduce cardul, verifică dacă masca bancomatului se mișcă, dacă are părți care se diferențiază de restul bancomatului. Orice culoare suspicioasă, orice material diferit ar trebui să îți atragă atenția să eviți acel bancomat. Fanta în care se introduce cardul nu trebuie să se miște sau să fie scoasă cu totul. Tastatura nu trebuie să se miște sau să pară mai ridicată.
Ai grijă să acoperi cu mâna tastatura atunci când începi să tastezi PIN-ul cardului.
Tastatura originală bancomatului are o proeminență pe tasta 5. Dacă nu regăsești această denivelare și tastatura este perfect netedă, nu folosi acel bancomat.
Încearcă să folosești întotdeauna bancomatele din interiorul băncii. Ele sunt supravegheate video și hoții nu ar risca să monteze aparate de copiere a datelor de pe card pe aceste bancomate.
O activitate pe care ar trebui să o faci regulat este să îți verifici balanța contului. În acest fel vei afla dacă cineva ți-a copiat cardul și face cumpărături în numele tău.
Pentru a nu fi victimă a infracțiunilor de tip skimming, POLIȚIA ROMÂNĂ face recomandări asemănătoare, conform observator.ro:
Nu lăsaţi la vedere chitanțe, facturi sau alte documente care conțin informații despre cardul dumneavoastră bancar! Anunțați imediat banca dacă vă schimbați datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).
Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereți și nu permiteți ajutorul nimănui și mai ales, nu spuneți nimănui PIN-ul!
Nu facilitați ca cineva să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceți PIN-ul! Acoperiți tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN și verificați autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.
Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reținerea codului PIN introdus.
Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…