Provocările sitemelor IoT
Sistemele inteligente de management al clădirilor au puterea de a transforma felul în care se dezvoltă o afacere și pot crește profiturile, dar această tehnologie poate aduce și amenințări de securitate.
Managementul inteligent al clădirilor combinat cu o creștere dramatică a dispozitivelor IP conectate a adus la apariția Internet of Things (IoT), oferind o largă oportunitate pentru organizațiile mari ca să lucreze mai efecient și inteligent decât până acum scrie sourcesecurity.com.
James Hill, Bussiness Development Manager al departamentului de IT Services al Bailey discută vulnerabilitățile comune cu care integratorii IoT se confruntă.
Pentru orice tehnologie nouă securitatea poate fi o provocare, iar IoT nu face excepție. În timp ce tehnologia IoT ne îmbunătățește viața, dispozitive care par inofensive au capacitatea să permită accesul la informații ale firmei, o posibilitate de a aduce pagube.
Cu toate acestea, companiile care nu sunt conștiente de riscurile de securitate și implementează tehnologia IoT fără o strategie potrivită de securitate.
Riscurile la care se expun clădirile inteligente care folosesc IoT sunt cauzate de monitorizarea neadecvată a dispozitivelor. Fiecare dispozitiv trebuie fie updatat cu cele mai recente patch-uri de securitate, orice întarziere oferind o șansă de atac asupra securității. Sistemele de management, control acces și detectoarele pot fi deturnate de hackeri dacă nu sunt securizate. Dspozitivele de supraveghere care nu sunt necesare sau nu sunt folosite ca sistemele de alarma, camerele CCTV sau mecanismele de activare prin voce sunt vulnerabile deturnărilor.
Un plan de securitate pentru implementarea dispozitivelor IoT este necesar înainte de implementarea acestora deoarece minimizează posibilitatea apariției de amenințări asupra securității.