HomeStiriBusiness & TehnologieProtecția în întregime a perimetrului – Provocari si solutii
protectia-in-intregime-a-perimetrului

Protecția în întregime a perimetrului – Provocari si solutii

protectia-in-intregime-a-perimetruluiProtecția perimetrului în întregime este mai dificil de realizat pentru suprafețe mai mari și necesită o mai mare atenție și  resurse pe măsură.

Organizațiile cu un perimetru care include zone largi cu granițe extinse și numeroase puncte de accces sunt o provocare când vine vorba de protecție. Astfel, o protecție reală de la un capăt la celălalt include utilizarea de soluții sofisticate pe mai multe nivele care pot proteja împotriva unor amenințări anticipate, scrie sourcesecurity.com.

Un prim pas este recunoașterea amenințărilor, că ele există. Tehnologia de detecție a intruziunilor este un început. Supravegherea video nonstop indiferent de condițiile impuse de vreme, mediu, zi sau noapte și iluminare poate fi realizată cu ajutorul camerelor cu termoviziune. Dar nu este suficient. Este nevoie și de o soluție de detecție a intruziunilor de încredere, cu puține alarme false. Una dintre acestea este analiza video. Supravegherea video și analiza video mai pot fi combinate cu detecția radar la sol, care poate detecta prezența cuiva dincolo de gard și poate trimite un semnal camerei video pentru a verifica cu ajutorul analizei video.

După ce este decoperită o intruziune este important să să acționeze rapid. O variantă ar fi aprinderea unor reflectoare și apoi alertarea personalului de securitate dacă este cazul, cărora li se oferă informații necesare pentru a ști cum să abordeze cazul.

După activarea mecanismului automat de răspuns, personalul de securitate poate lua măsurile necesare în funcție de situație, pentru protecția împotriva sau încetinirea amenințării. Descurajarea activității suspecte poate fi realizată folosind difuzoare și microfoane pentru o comunicare în ambele direcții. Întârzierea atacurilor și apărarea perimetrului până la venirea echipelor de intervenție este esențială.

Nu în ultimul rând, colectarea de cât mai multe informații legate de un eveniment înseamnă mai multe probe pentru rezolvarea infracțiunilor în instanță și mai multe informații  care ajută la protejarea împotriva incidentelor viitoare.

O altă tehnologie folosită la detecția intruziunilor este cea a fibrei optice.

Senstar unul ditre cei mai mari producători de sisteme de detecție a intuziunilor în perimetru din lume a dezvăluit o nouă aplicație de detecție numită FiberPatrol. Aceasta folosește cablu de fibră optică (îngropat în pământ) și o unitate centrală, scrie americansecuritytoday.com.

FiberPatrol oferă o detecție ascunsă a intrușilor, vehiculelor și tunelelor până la 72 de km pe fiecare procesor.

Când o persoană se mișcă deasupra locului unde este îngropat cablul, chiar dacă fuge, merge sau se târăște, anumite vibrații sunt create. Sistemul le deosebește de vibrațiile obișnuite și gerează o alarmă.

Algoritmii avansați folosiți de FiberPatrol permit detectarea vehiculelor care sunt în apropiere și determinarea locației și a vitezei cu care se deplasează. De asemnea, detectează și săparea unui tunel de la o distanță de 20 de metri de cablu în orice direcție.

FiberPatrol funcționează prin transmiterea de pulsații de lumină laser într-un singur cablu de fibră optică și măsoară cu acuratețe reflexiile care au loc de-a lungul lungimii sale. Vibrațiile pământului cauzează o tulburare a cantității de lumină transmisă. Tehnologia folosită nu necesită ca lumina să traverseze în întregime lungimea cablului. Dacă un cablu este tăiat poate funcționa până la tăietură.

 

 

 

Share With: