Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti au destructurat un grup infracţional care deţinea şi comecializa, fără drept, dispozitive tip „microfon spion” destinate ascultării ambientale şi programe informatice tip „spy”.
Aceste programe odată instalate disimulat pe telefoane mobile „ţintă” realizează accesul, fără drept, la telefonul mobil monitorizat, de la un alt terminal GSM, special configurat în acest sens, efectuându-se transfer neautorizat de date între cele două telefoane.
La data de 14 februarie a.c., cu sprijinul B.C.C.O. Piteşti, Iaşi, Ploieşti, S.C.C.O. Brăila, Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş şi cu sprijinul de specialitate al S.R.I. au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare simultane (Bucureşti-5, Ploieşti-1, Iaşi-1, Brăila-2) şi au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, emise pe numele membrilor grupului şi pe numele persoanelor care au achiziţionat şi folosit programul informatic de tip „spy”.
De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, microfoane de înregistrare a comunicărilor ambientale, dispozitive de bruiere a comunicaţiilor, cărţi de joc cu microcipuri, echipamente electronice, dispozitive fabricate în scopul comiterii de infracţiuni privind jocurile de noroc, o masă specifică jocului de poker confecţionată în scopul trucării jocurilor de noroc, cerneluri speciale, imprimante, dispozitive destinate înregistrării audio-video disimulate în diverse obiecte (ceasuri, pixuri), 33 de telefoane mobile, cartele telefonice, 15 laptop-uri, 3 harddisk-uri, o tabletă, 10 memorystick-uri, documente de primire a banilor, chitanţe, precum şi 50.000 de euro şi 28.000 de lei.
Totodată, au fost identificate şi ridicate telefoanele mobile, ce au avut instalate aplicaţiile de monitorizare a comunicărilor.
La locuinţa unuia dintre suspecţi a fost identificat un adevărat laborator în care erau confecţionate sau adaptate dispozitive şi echipamente destinate interceptării şi înregistrării comunicărilor sau pentru comiterea de infracţiuni în domeniul jocurile de noroc.
Persoanele depistate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti pentru audieri, iar trei dintre acestea, liderii grupului infracţional, au fost prezentate Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând cercetarea acestora în stare de libertate.
Cei în cauză sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, vânzarea de dispozitive sau programe informatice, concepute sau adaptate în scopul săvârşirii de infracţiuni prevăzute de lege, deţinerea fără drept de astfel de programe.
Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au achiziţionat şi folosit programul informatic şi probarea activităţii infracţionale a intregului grup.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…