[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Primăria Ovidiu inaugurează un dispecerat de monitorizare video al orașului

Primăria orașului Ovidiu a înființat o firmă de securitate, cu dotari de ultimă generație, care se ocupă de protecția localnicilor.

Pe 25 mai, la sediul Primăriei Ovidiu a avut loc evenimentul de inaugurare a societății de pază și protecție Ovi Protect SRL. Societatea comercială are la ora actuală 36 de angajați, potrivit directorului George Stăncioiu, scrie ordinea.ro.

Primarul George Scupra a justificat  înființarea acesteia și a spus că, potrivit legii, orașul are voie să angajeze un polițist la 10.000 de locuitori adică în Ovidiu pot fi angajați cel mult 16 polițiști. Dar, tot el a precizat că aceștia au dreptul la concedii de odihnă, mai apar vrând nevrând și concedii medicale și sunt nevoiți să lucreze în ture pentru a asigura permanența.  Ca atare, pe fiecare tură sunt 3, cel mult 4 polițiști.

De asemenea, sunt și școlile din oraș care au nevoie de pază și protecție, grădinițele și toate instituțiile publice dar și parcurile. În plus, orașul Ovidiu are în componență și satele Poiana și Culmea, aflate la câțiva km, iar acolo se ajunge ceva mai greu în caz de urgențe.

Directorul firmei de securitate a precizat că numărul de camere de supraveghere montate în oraș a ajuns la 40. Acestea sunt camere performante care permit și folosirea recunoașterii faciale și a numărului de pe plăcuța de înmatriculare.

Firma de pază și securitate are dotări de ultimă oră: agenți, mașini de intervenție, echipamente tehnice și de intervenție și – cel mai important – un dispecerat de monitorizare, dirijare și control de ultimă generație. Comunicațiile sunt de top cu telefoane mobile care au și rol de stație, cu programare de emisie “alertă roșie” pentru fiecare agent și cu senzori de mișcare care controlează camerele de supraveghere video montate pe stâlpii de iluminat stradal, relatează ctnews.ro.

Primăria Ovidiu ar fi putut contracta serviciile unei firme de pază și protecție private, însă n-a recurs la această soluție din mai multe motive. Unul foarte evident, de exemplu, este că “străinii” n-ar fi angajat localnici, iar edilii din Ovidiu vor să mai reducă și șomajul în felul acesta. Un al doilea motiv ar fi că îi costă mai puțin dacă își plătesc singuri proprii oameni și achizițiile de tehnică specifică.

Pe lângă dispeceratul modern, agenții de pază beneficiază de un sistem inovativ de comunicare internă, ce s-a dovedit eficient pentru Poliția Locală Ovidiu, unde funcționează deja de câteva luni, scrie constantadeazi.ro.

Sistemul crează o legătură directă între agenți și dispecerat, și are capacitatea să transmită mesaje text, mesaje audio (de la dispecerat către agenți) sau semnale SOS (de la agenți către dispecerat).

Compania anunță că nu se poziționează doar ca o extensie a Poliției Locale, ci și ca o societate ce oferă servicii de pază și protecție agenților economici, dar și consumatorilor casnici.

 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019