HomeStiriBusiness & TehnologiePreviziunile pentru supravegherea video în 2019
milestone-indeamna-industria-de-securitate-sa-adopte-inteligenta-artificiala

Previziunile pentru supravegherea video în 2019

cat-au-cheltuit-orasele-pe-supraveghere-video-anul-trecutIndustria supravegherii video a crescut mult în ultimii ani și va continua să se dezvolte și în 2019.

O cercetare de piață arată că supraveghere video ca serviciu va crește cu rată medie anuală de 16,4% în perioada 2019-2025, conform reportsherald.com.

Tehnologiile precum IoT, inteligența artificială și orașe inteligente au împins dezvoltarea industriei de supraveghere video. Acum organizațiile caută sisteme de analiză video care să monitorizeze comportamentul clienților și să reducă infracțiunile, precum și pentru marketing sau alte nevoi organizaționale, scrie cxotoday.com.

Iată șase previziuni pentru industria de supraveghere video în 2019:

1. Inteligența artificială. Progresul acestei tehnologii diferă în funcție de fiecare industrie și sector. Unele așteptări ar putea să nu fie îndeplinite. În prezent, machine learning și rețelele neuronale sunt folosite mai mult pentru analiză video dar se așteaptă la o extindere a acestei tehnologii către alte aplicații și produse, pe viitor.

2. Procesare cloud și direct pe dispozitiv. Asta înseamnă că informațiile colectate sunt procesate în cloud sau direct pe dispozitiv, înainte de a transmite informațiile către serverul în care se află baza de date.

3. Personalizarea versus intimitatea. În 2018, datorită GDPR, se poate spune: conștientizarea utilizatorilor cu privire la intimitatea informațiilor personale a ajuns în punctul culminant. În cele din urmă, încrederea dintre organizații și clienții săi devine din ce în ce mai importantă și tangibilă.

4. Securitatea cibernetică. S-ar putea spune că nu mai este un trend dacă apare an de an. Dar indiferent de sectorul vizat, fie și supravegherea video, lipsa securității cibernetice poate afecta încrederea clienților companiilor.

5. Tehnologia smart vine cu beneficii pentru mediul înconjurător. Spre exemplu, analiza video poate fi folosită pentru a îmbunătății eficiența energiei electrice în birouri. Camerele cu termoviziune pot arăta care sunt punctele care irosesc energia electrică.

6. Integrarea de senzori duce la acțiuni smart. Spre exemplu declanșarea modului de filmarea al camerelor cu ajutorul unui senzor de mișcare.

Mai mulți experți de la companii precum Axis Communications, Bosch Security and Safety Systems, Oncam, Milestone Systems din domeniul supravegherii video au fost întrebați în cadrul unui interviu care va fi trendul cu cel mai mare impact asupra pieței de supraveghere video în 2019, conform securityinfowatch.com.

Unul dintre trenduri este legat securitatea cibernetică. Astfel, mulți utilizatori, vânzători, distribuitori și integratori vor avea noi așteptări legate de securitatea cibernetică. De asemenea, este prevăzută și o competiție între folosirea cu ușurință și securitate cibernetică în cazul unor anumite segmente ale pieței.

Un alt trend este legat de sistemele IP audio care vor scinda piața de securitate.

Mai mulți experți au menționat standardizarea sau crearea unei platforme comune și o unificare mai mare a produselor, precum cele de control acces cu supravegherea video.

De asemenea, cloud-ul este și el considerat important pentru aplicațiile de securitate, chiar dacă riscurile de securitate cibernetică care îl vizează nu se vor diminua pentru că oferă mobilitate și ușurință de folosire.

Share With: