Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a cerut, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean pentru instalarea de camere de supraveghere în toate localităţile judeţului. Solicitarea a fost făcută după ce conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a prezentat un raport privind paza în localităţile rurale din judeţ, potrivit căruia din cele 81 de comune, doar un număr de 26 au asigurată pază, scrie administratie.ro.
“Ştiu că primarii spun mereu că nu pot rezolva problema pazei, din cauza lipsei banilor. Totuşi, trebuie să vedem ce putem face pentru amplasarea de sisteme de supraveghere. Trebuie puse camere video măcar în punctele strategice, în anumite intersecţii intens circulate, în centrele de comună şi în centrul satelor componente. Vin cu rugămintea către conducerea Consiliului Judeţean să ne sprijine în acest demers. Trebuie să ajutăm primarii. Instalarea acestor camere de supraveghere va duce la o scădere a ratei infracţionalităţii, iar cetăţenii vor fi mai protejaţi”, a declarat prefectul Eduard Popica.
‘Negativ şi îngrijorător este faptul că, în ciuda demersurilor efectuate de către organele de poliţie, respectiv informări întocmite către primării şi participări la şedinţe de consiliu local, în anul 2018, 55 de comune (67,90%) nu au întreprins demersurile necesare organizării şi funcţionării pazei comunale, fiind invocate fie lipsa fondurilor necesare, fie lipsa de personal. Se observă astfel că situaţia cea mai gravă este la Secţia 6 P.R. Negreşti, unde niciuna dintre comune nu a luat nicio măsură în acest sens’, a spus Petru Maximiuc, adjunct al şefului IPJ Vaslui, conform radioiasi.ro.
Potrivit raportului IPJ Vaslui, în urma analizei efectuate la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală, a reieşit faptul că, din totalul celor 81 de comune ale judeţului Vaslui, doar 26 dintre primăriile aferente (32,09%) au depus eforturi concrete de organizare şi executare a pazei comunale, prin personal propriu angajat şi calificat, dar şi cu societăţi specializate de pază şi poliţie locală.
Rezolvarea problemelor apărute ca urmare a restricțiilor bugetare asupra clădirilor publice, deținute de stat devine o provocare, oriunde în lume. Când în presă sunt publicate articole despre nerespectarea standardelor de siguranță împotriva incendiilor, cauza nu este niciodată legată de restricțiile financiare, dar sunt prezentați alți factori care ar fi contribuit mai mult precum lipsa informațiilor, pregătirii în caz de urgență, pregătirii personalului și așa mai departe, conform securityinfowatch.com.
Îmbunătățirea securității și siguranței în cazul unui buget insuficient începe prin luarea de măsuri proactive. Un studiu din 2018 al Allegion, din Marea Britanie, a descoperit că peste 40% dintre spitalele și clădirile folosite în scop medical a căror securitate se simțea compromisă au citat restricțiile bugetare ca motiv al compromiterii securității. Și nu doar atât, problemele de buget au dus la creșterea numărului de probleme apărute, dincolo de îngrijorările legate de siguranță și securitate.
Chiar și în cazul celor mai mari bugete alocate pentru siguranță și securitate, acestea nu reușesc să elimine toate riscurile. În schimb, măsurile intangibile care leagă toate sistemele împreună ajută la întărirea securității. Pentru ca tehnologia să fie eficientă, aceasta necesită implicarea tuturor persoanelor afectate. Și de asemenea, tehnologia folosită trebuie să respecte anumite cerințe, nu doar un buget.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…