[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Practicile de securitate din spitale și centre medicale

Personalul medical ignoră securitatea IT în favoarea îndatoririlor de serviciu, dar spitalele și centrele medicale oferă oportunintăți pentru integratorii din industria de securitate.

Personalul medical folosește atât de multe metode de ocolire a celor mai bune practici de securitate IT astfel încât marea majoritatea nu sunt observate, se precizează într-o nouă cercetare, scrie scmagazineuk.com.

Cercetarea a fost numită „Workarounds to Computer Access in Healthcare Organisations: You Want My Password or a Dead Patient?”

„Cei care lucrează în clinici se axează pe îngrijirea pacientului, nu pe securitatea cibernetică,” au spus cei care au realizat studiul, cercetătorii ai unor universtăți din Stale Unite ale Americii.

Cercetătorii au spus că personalul medical „recunoaște că verificările de securitate eficiente sunt la un moment dat importante.”

Printre metodele care nu respectă măsurile de securitate, personalul medical folosește împărtășirea parolelor pentru a citi aceași fișă a pacientului, deși ar putea avea acces comun. Cercetătorii au mai descoperit și că „toată lumea își notează parola.”

Industria medicală oferă multe oportunități integratorilor de securitate. David Alessandrini, vicepreședinte Pasek Corp. spune că un spital mare poate oferi o sursă de venit pentru companiile integratoare de securitate, scrie sourcesecurity.com.

Spitalele au o continuă nevoie de securitate, pentru a-și actualiza sistemele, pentru a face reparații, spune el.

Pentru securizarea zonelor vulnerabile camerele video ascunse pot fi folosite acolo unde se produc multe furturi. Camerele oferă imagini din diverse birouri și săli de așteptare. Sistemul de control al accesului restricționează intrarea în zonele care se păstrează arhive medicale.

Securitatea poate ajuta și la monitorizarea bunurilor. Bunurile sunt etichetate cu diferite coduri de bare sau sisteme RFID și pot fi folosite de sistemul de control al accesului.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019