[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Pot fi prevenite împușcăturile cu ajutorul inteligenței artificiale?

În prezent, soluțiile de securitate pentru detecția împușcăturilor nu fac decât să alerteze autoritățile cu privire la incidentele în curs de desfășurare și nu încă un rol de prevenție.

Pe piața de securitate sunt mai multe soluții de detecție a împușcăturilor, folosite de obicei de agențiile de aplicare a legii pentru a detecta și localiza împușcăturile. Aceste sisteme funcționează pe baza unor înregistrări și analize acustice și de multe ori în combinație cu semnale detectate de senzori video care detectează scânteia și reculul produse în timpul unei împușcături. Cu toate acestea, natura detecției împușcăturilor permite agențiilor de aplicare a legii să reacționeze doar după producerea incidentului. Printr-o acțiune rapidă, agențiile de aplicare a legii pot preveni escaladarea incidentului, dar viețile pierdute nu pot fi recuperate, scrie sourcesecurity.com.

Cu ajutorul inteligenței artificiale în domeniul detecției obiectelor, detecția armelor de către inteligența artificială oferă o alternativă mai eficientă pentru a preveni împușcăturile: inteligența artificială poate detecta vizual armele pe baza formei lor înainte să se tragă. Inteligența artificială este antrenată să recunoască arme de foc în diferite forme, mărimi, culori și din diferite unghiuri în imaginile video, astfel încât detectorul de arme care folosește inteligența artificială să poată fi folosit împreună cu sistemul de camere deja existent, să analizeze imaginile și să anunțe instant personalul de securitate când o armă este detectată.

Un detector care poate detecta armele înainte de producerea incidentului pe baza unor imagini vizuale ar prezenta următoarele avantaje:

Salvarea de vieți prin detectarea atacatorului înaintea producerii incidentului.

Reducerea haosului și panicii create de incident. Personalul de securitate este alertat de sistem și poate lua măsurile necesare controlării situației într-o manieră organizată și ar putea prinde persoana care încearcă să tragă cu arma.

Ar putea fi adăugat ca componentă Security as a Service la sistemele de supraveghere ale companiilor și locuințelor.

Dar și componenta audio a sistemelor de supraveghere video ar putea ajuta la detecția focurilor de armă. În prezent, analiza video și colectarea de informații pentru a fi analizate este motorul care rulează sistemele sofisticate de azi, dar platformele audio, care înainte nu erau foarte importante, încep să devină un partener tehnologic important în detecție și prevenire. Platformele audio avansate au înlocuit omniprezentul interfon și se ocupă de tot, de la alarme și verificarea detecției focurilor de armă până la detectarea agresiunilor în diferite sectoare ale pieței, conform securityportal.ro.

Multe camere de securitate apărute recent, fie că sunt destinate utilizatorilor casnici sau companiilor și organizațiilor, integrează în componența lor difuzoare și microfoane care permit o comunicare între persoanele aflate în fața camerei și cele care văd imaginile video. Desigur, aceste camere permit și o înregistrare audio-video.

Așa că odată cu detectarea armelor, utilizatorii unor astfel de sisteme de supraveghere audio-video care folosesc o analiză video de prevenire a împușcăturilor cu inteligență artificială s-ar putea folosi de acestea pentru a comunica cu atacatorul sau pentru a afla mai multe informații cu privire la ceea ce se petrece în momentul în care este detectată o armă.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019