HomeStiriBusiness & TehnologiePlatforma de securitate cloud a McAfee ajunge la clienții Microsoft Azure
platforma-de-securitate-cloud-a-mcafee-ajunge-la-clientii-microsoft-azure

Platforma de securitate cloud a McAfee ajunge la clienții Microsoft Azure

platforma-de-securitate-cloud-a-mcafee-ajunge-la-clientii-microsoft-azureMcAfee extinde posibilitatea de folosire a platformei de securitate cloud către clienții Microsoft Azure.

Această extindere vine în urma achiziției Skyhigh Networks, un broker de securitate al accesului in cloud. Skyhigh Networks a introdus un serviciu de securitate cloud dedicat pentru Amazon Web Services (AWS), iar acum McAfee oferă acest serviciu al Skyhigh și celor care folosesc Microsoft Azure, scrie searchsecurity.techtarget.com.

McAfee Cloud Security Platform include McAfee Skyhigh Security Cloud, care este încorporat în platforma CASB a Skyhigh, și care acum oferă clienților Microsoft Azure posibilitatea de a analiza configurările de securitate și setările de conformitate ale resurselor; captarea și analizarea pistelor de audit pentru utilizatorii și pentru administratori; folosirea machine learning pentru a detecta amenințările prin identificarea a conturilor compromise și a potențialelor amenințări interne; și identificarea și prevenirea stocării neautorizate de informații sensibile în containerele Azure Storage sau Azure Blob cu practici de prevenire a pierderii de informații.

Anand Ramanathan, vicepreședinte al departamentului de administrare a produsului în cadrul McAfee, spune că compania vrea să ofere suport și pentru Google Cloud, precum și pentru Oracle și cloud public al SAP, conform sdxcentral.com.

Ramanathan a mai declarat că clienții McAfee migrează aplicații din centrele de date private pe platforme cloud precum AWS și Azure, investind în mai multe platforme cloud.

Securitatea este cel mai citat beneficiu în ceea ce privește mutarea operațiunilor în cloud, conform celui mai recent raport anual legat de securitatea cibernetică al Cisco. Și o cercetare a McAfee a descoperit că 91% dintre CIO și CISO din cadrul companiilor au încredere în cloud pentru a-și securiza munca în acest an, mai mult decât anul trecut.

Ramanathan a mai citat un raport al Gartner care relevă că 99% dintre greșelile de securitate legate de cloud sunt din vina clientului.

CASB este un software cloud care intermediază contactul dintre clienții si furnizorii de servicii cloud. Valorifică securitatea și politicile generale care se folosesc pentru aplicațiile cloud, permițând companiilor să își extindă regulile folosite în interiorul organizației către cloud.

Share With: