404 Not Found


nginx
Plata online si noile tehnologii - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologiePlata online si noile tehnologii
Plata online si noile tehnologii

Plata online si noile tehnologii

Plata online si noile tehnologiiSectorul plăților trece printr-o schimbare semnificativă datorită noilor tehnologii – contactless, mobile, dispozitive wearble, incorporate în diverse obiecte vestimentare.

 

Anul viitor, Master Card va implementa în România platforma In Control care va permite utilizatorilor să-și configureze detaliat plățile online dar și să introducă noi elemente de securitate și control a declarat Ana Maria Pochi account manager la Master Card la Conferinta Banking Innovation Lab, transmite Radio Romania Actualitati.

“Acest sitem va permite utilizatorilor să-și configureze detaliat plățile dar și să introducă noi elemente de securitate și control. Astfel, funcționalitățile de autorizare vor fi setate în funcție de comerciantul care acceptă cardul la plată, o limită de tranzacționare, intervale orare în care acestea se pot desfășura, frecvența precum și locația geografică unde poate fi utilizat. De asemenea utilizatorul va primi anumite alerte, spre exemplu sub forma de sms, pentru a fi informat în privința utilizării cardului pe profilul definit sau dacă utilizarea acestui produs a iesit în afara profilului setat”.

Visa Europe a implementat dispozitive de plată de tip wearble care pot fi încorporate în inele, pandantive sau brelocuri

La aceeași conferință, reprezentanta Visa Europe, Elena Ungureanu a declarat că sectorul financiar și cel al plăților trec printr-o schimbare semnificativă datorită noilor tehnologii – contactless, mobile, dispozitive wearble, care sunt incorporate în diverse obiecte vestimentare.

Ea a declarat că în fiecare an, Visa Europe investește peste 200 de milioane de euro în tehnologii inovative de plăți.

Începând din acest an Visa Europe și-a deschis propiul hub de inovație international, cu trei puncte de lucru în Londa, Israel și Berlin.

“Avem deja 200 de start-upuri cu care lucrăm. Lucrăm împreună la transformarea ideilor lor în soluții și tehnologii care pot fi înglobate în tehnologiile de plăți. Ne uităm la digitalizare, să păstrăm tranzacțiile sigure, autentificări simple și să răspundem cerințelor clienților. Practic Visa Collabs se poziționează ca un fel de punte de legătură între start-up-uri, bănci și consumatori”, a mai precizat Elena Ungureanu, reprezentanta Visa Europe.

În România, aplicațiile tehnologice din industria bancară diferă foarte mult între urban și rural sau între diferite regiuni istorice, a declarat Septimiu Tulpan Președintele Comisiei de Carduri din cadrul Asociației Române a Băncilor.

“Cei din marile aglomerări urbane și cei din zonele mai dezvoltate din punct de vedere al businessului vor adopta mai repede noile tehnologii.

În timp ce zonele rurale sau zonele mai slab dezvoltate din punct de vedere al industriilor și serviciilor vor adopta mult mai greu aceste noi soluții. Și banca clasică, cu sucursală, cu oameni va rămâne încă o perioadă lungă în aceste zone”, a precizat Septimiu Tulpan.

Toată lumea este la ora actuală preocupată de telefonul mobil, deci automat îi convine ca și telefonul mobil să devină un instrument de plată de oriunde s-ar afla, a arătat Septimiu Tulpan.

“În acest moment securitatea pe telefoanele mobile este destul de slabă. Personal sunt reticent la securitatea tranzacțiilor pe telefonul mobil”

El a precizat că în viitorul apropiat va exista un “plastic” (așa cum este cardul de sănătate) cu un cip, în care utilizatorul să încarce diverse produse de la bănci și pe care să-l poată utiliza pentru efectuarea diverselor plăți.

Ca și în cazul banilor, cardurile clasice nu vor dispărea dar se vor schimba foarte mult este de părere Septimiu Tulpan Președintele Comisiei de Carduri din cadrul Asociației Române a Băncilor:

“Foarte mulți români care deși au multe carduri de la mai multe bănci preferă să plece în străinătate și cu cash. Oricât de avansată va fi tehnologia totuși oamenii au o anumită reticență. Așa cum nici banul, pe hârtie nu a dispărut așa nici cardul fizic nu va dispărea dar se va schimba foarte mult”.

Share With: