HomeStiriBusiness & TehnologiePiața de recunoaștere a irisului va ajunge la 4,1 de miliarde de dolari până în 2025
piata-de-recunoastere-a-irisului-va-ajunge-la-4-1-de-miliarde-de-dolari-pana-in-2025

Piața de recunoaștere a irisului va ajunge la 4,1 de miliarde de dolari până în 2025

piata-de-recunoastere-a-irisului-va-ajunge-la-4-1-de-miliarde-de-dolari-pana-in-2025Un nou raport de la Tractica prevede că piața de recunoaștere a irisului va ajunge la 41 de miliarde de dolari până în 2025.

Confrom unei noi previziuni a Tractica, piața de recunoaștere a irisului va crește mult în următorii ani. Firma de cercetare de piață a proiectat o creștere de la o valoare estimată de 676,6 milioane de dolari în 2016 la 4,1 miliarde de dolari până în 2025, scrie findbiometrics.com.

Creșterea va fi impulsionată de dispozitivele pentru consumatori, spune Tractica. Este o apreciere sensibilă, având în vedere nevoia de autentificare biometrică pe smartphone-uri și eforturile curente ale Samsung de a deveni un pionier în scanrea irisului pe dispozitivele sale mobile. Ca analist principal, Keith Kirkpatrick face un rezumat al raportului: „Recunoașterea irisului obține tracțiune ca modalitate biometrică sigură și prietenoasă cu utilizatorul, datorită competiției în creștere  și a inovației.”

În timpul aceste perioade de creștere până în 2025, vânzările de dispozitive pentru recunoașterea irisului va crește de la 10,7 milioane de unități la 61,6 milioane de unități anual, cu 277,4 milioane de vânzări cumulate în zece ani, scrie securityinfowatch.com.

Kirkpatrick  a mai spus că pe lângă consumatori recunoașterea irisului va fi adoptată și de guverne, asistență medicală, domeniul financiar, organizații neguvernamentale, instituții de aplicare a legii și departamente de apărare. Analistul a mai precizat că unele dintre cele mai mari cazuri de folosire includ autentificarea pe dispozitivele consumatorilor, distribuirea de medicamente, ATM-uri și va fi folosit și în prevenirea fraudelor și accesul în instituții/ clădiri de asistență medicală, printre altele.

Tradițional, recunoașterea irisului a fost de domeniul dispozitivelor construite pentru folosirea în mediul industrial ca apărare, controlul granițelor și în cazul acțiunilor caritabile. Cu toate acestea, produsele realizate recent arată că s-au integrat camere IR și cu surse de iluminare în smartphone-uri și tablete, ceea ce oferă o nouă perspectivă de folosire a recunoașterii irisului, scrie tractica.com.

 

 

Share With: