HomeStiriBusiness & TehnologieParteneriatele dintre municipalitate, poliție și mediul de afaceri duc la crearea de orașe mai sigure
parteneriatele-dintre-municipalitate-politie-si-mediul-de-afaceri-duc-la-crearea-de-orase-mai-sigure

Parteneriatele dintre municipalitate, poliție și mediul de afaceri duc la crearea de orașe mai sigure

parteneriatele-dintre-municipalitate-politie-si-mediul-de-afaceri-duc-la-crearea-de-orase-mai-sigurePentru a asigura securitatea orașelor și o dezvoltare cât mai bună a acesteia și a altor sectoare este necesară o colaborare între principalii actori care ajută la dezvoltarea orașelor.

Printre principalele motive pentru care oamenii se mută la oraș se numără un stil de viață mai eficient. Vrem să locuim mai aproape de locul de muncă, de magazine și locuri de joacă și nu vrem să ne petrecem timpul liber conducând mașina dintr-un loc în altul, scrie securityinfowatch.com

Pentru a rezolva problemele, orașele exitind și îmbunătățesc trotuarele și aleile și creează mai multe spații verzi. Nu este de ajuns, doar simpla oferire de căi de deplasare mai bune, trebuie să ne asigurăm că sunt și sigure.

Pe măsură ce orașele cresc, felul în care înțelegem siguranța trebuie să se extindă dincolo de folosirea supravegherii video pentru a combate infracțiunile. Ar trebui create inițiative de siguranță care includ siguranța economică, care se referă la infrastructura care asigură mijloace de trai pentru comunitate, și cea civilă sau siguranța publică, care se referă la integritatea podurilor, aleilor pietonale și pistelor pentru bicicliști și a intersecțiilor.

Când cei care realizează planul orașului și șefii departamentelor de poliție nu includ afacerile și cetățenii în planuri sau în implementarea planurilor, orașul poate pierde oportunități de a îmbunătății calitatea vieții populației. Din fericire, atitudinile se schimbă și orașele încep să își dea seama care sunt beneficiile colabărării dintre mai multe părți separate care sunt implicate.

Cele mai eficiente strategii de colaborare includ trei grupuri separate. Primul grup este reprezentat de departamentul de poliție. Al doilea grup trebuie să includă primăria și alte entități municipale. Poliția asigură reducerea infracțiunilor și siguranța publică. Municipalitatea poate comunica eficient și are și uneletele necesare de promovare a colaborării. Cel de-al treilea grup este reprezentat de comunitatea de afaceri care are experiența necesară și nevoia de a susține operațiile. Fără angajamentul acestor trei grupuri, orice proiect nu va putea fi adoptat la scară mare și nu va crește, ceea ce este necesar pe măsură ce orașul se dezvoltă.

Această abordare necesită și stabilirea folosirii unei baze mari de tehnologii integrate care se pot dezvolta în cadrul fiecărui grup și pot îndeplini nevoile de schimbare de care are nevoie orașul.

Supravegherea video este primul pas pentru siguranța publică. Se poate profita de pe urma sistemelor de supraveghere pe care afacerile mici și mari le folosesc pentru monitorizarea activității din interiorul și exteriorul clădirilor. Acestea sunt instalate pentru a proteja securitatea clădirilor, angajaților și patronilor. Dar prin colaborarea cu poliția,a ceste camere pot deveni instrumente necesare pentru promovarea siguranței publice într-o comunitate.

Scopurile pentru crearea unui oraș al viitorului nu se opun celor de a înființa un oraș sigur. Din fericire, participanții direcți caută din ce în ce mai mult să creeze orașe care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți eficiența și securitatea pentru a oferi locuitoruilor orașelor o viață mai bună.

Sisteme de navigare ale mașinilor care pot prezice unde se pot produce aglomerațiile din trafic prin spionarea informațiilor senzorilor de pe drum sau de pe alte vehicule; camere care pot identifica gunoiul din locurile publice și pot chema echipajul de curățenie și felinare pe străzi care ajustează singure lumina. Acestea sunt doar câteva scenarii care ar putea deveni ceva obișnuit pentru orașele inteligente în următorii ani. Impulsionate de urbanizarea în creștere, de tehnologii ca Internet of Things (IoT) și analiza datelor, orașele inteligente sunt pe punctul de a se extinde, conform memeburn.com, citat de securiyportal.ro.

Inițiativele orașelor inteligente sunt conduse de inițiativele sectorului public. Cu toate acestea, vor avea un impact mare asupra afacerilor. 

Dar noul val de servicii și tehnologii pentru smart city se așteaptă să creeze noi vulnerabilități pentru securitate. Creșterea numărului de dispozitive IoT înseamnă și creșterea suprafeței de atac. Trebuie să existe un plan sigur pentru actualizarea securității acestor dispozitive. Ele vor genera mai multe informații care trebuie urmărite, deci vor fi mai multe riscuri.

 

 

 

Share With: