[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

O păpușă este acuzată de spionaj în Germania

Părinţilor din Germania li s-a spus să distrugă păpuşa „Cayla, prietena mea” deoarce ar putea să transmită informaţii personale.

Cercetătorii de la Angenţia Federală a Reţelelor (Bundesnetzagentur) care supraveghează telecomunicaţiile spun că hackerii pot sa folosească dispozitivul bluetooth ataşat păpuşii pentru a asculta şi a vorbi cu copii care se joacă cu ea, relatează Mediafax.

Păpuşa nu este doar vulnerabilă la atacurile hackerilor. Un experiment a arătat că un străin poate accesa software-ul păpuşii şi poate vorbi direct cu copilul. 

Producătorul păpuşilor Genesis Toys nu a comentat până la acest moment avertismentul.

Păpușa are mai multe funcții, printre care aceea de a vorbi cu copilul. I se pot pune întrebări, iar ea se concteaza la Internet, pentru a putea oferi un raspuns, scrie ziare.com.

Până acum, s-au găsit mai multe exemple de deturnare prin intermediul acestei păpuși, iar compania urma să upgradeze softul, astfel încât să rezolve problema. Însă acest lucru nu s-a întâmplat, așa că autoritațile au reacționat.

Ingrijorari cu privire la acest model de papusa au aparut încă din ianuarie 2015. Au fost depuse plângeri atât în SUA, cât și în interiorul UE. S-a arătat că e posibil ca un străin sa-i poata vorbi copilului prin intermediul păpușii My Friend Cayla.

Angenţia Federală a Reţelelor a spus că jucăria, aparent inofensivă este un exemplu de „echipament wireless de transmitere neautorizat”, scrie abc.net.au.

„Obiectele care ascund camere sau microfoane și care pot transmite un semnal, și prin urmare pot trimite informații fără a fi detectate compromit confidențialitatea oamenilor,” a declarat Jochen Homann, președintele Angenţiei Federale a Reţelelor.

Toate jucăriile capabile să transmită semnale și să înregistreze imagini sau sunete fără detecție sunt interzise de legea germană. Agenția nu plănuiește să sancționeze părinții care nu distrug jucăriile și presupune că aceștia se vor asigura că jucăriile nu vor reprezenta un risc.

Avertismenul Angenţiei Federale a Reţelelor vine după ce studentul Stefan Hessel de la Universitatea din Saarland a avertizat în legătură cu legalitatea păpușii. Hessel a spus, citat de site-ul german Netzpolitik.org, că un dispozitiv bluetooth se poate conecta la sistemul compus din difuzor și microfon al păpușii Cayla de la o distanță de aproximativ zece metri. El a spus că un spion poate accesa păpușa aflată la câteva ziduri distanță, scrie bbc.com.
 

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019