[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Categories: Business & Tehnologie

Organizatiile nu obtin beneficii maxime din investitiile in securitate

 

Potrivit unui nou sondaj, 28% din companiile care investesc în securitate nu obțin beneficii maxime, din cauza utilizării greșite a software-ului.

Conform sondajului realizat de Osterman Research, la care au participat 172 de lideri IT din companii diverse, organizațiile nu folosesc software-urile de securitate într-un mod corespunzător. Din cei 115 dolari investiți în software-ul respectiv, 33 de dolari nu au fost cheltuiți. Cu alte cuvinte, într-o organizație cu 50 de utilizatori, peste 16.000 de dolari investiți în software de securitate au fost epuizați inutil, informează SecurityWeek.

,, În întreabarea șase a sondajului, am rugat repsondenții să împartă cheltuiala pentru software-ul de securitate în mai multe categorii, anume:

–          Software care funcționează după cum au planificat

–          Software care funcționează, dar care ar putea avea rezultate mai bune

–          Software care nu este utilizat

Totalul ultimelor două categorii a fost de 28.3%. Am multiplicat acest număr cu media de 115 dolari cheltuiți de organizații pentru software de securitate și am ajuns la suma de 33 de dolari”, a explicat Michael Osterman, reprezentant Osterman Research, despre procesul de calculare a banilor cheltuiți inutil.

Motivul principal pentru utilizarea necorespunzătoare a bugetului este lipsa resurselor IT, se arată în studiu. Staff-ul IT era ,,prea ocupat să implementeze software-ul”, ,,IT-ul nu a avut timp să facă asta”, ,,nu erau destui oameni disponibili pentru a face asta” sau ,,IT-ul nu a înțeles destul de bine software-ul” – toate acestea sunt motive invocate de către respondenți.

,, Avem uneori situații în care au fost făcute achiziții pentru securitate fără un plan de implentare. Acest lucru se întâmplă când o echipă de securitate încearcă să răspundă întrebărilor puse de directori legate de eforturile de securizare a organizației. Cel mai simplu răspuns este să vorbești despre achiziția unui produs”, a explicat Josh Shaul, vicepreședinte Trustwave, companie care a sponsorizat studiul.

,,În alte cazuri, a existat un plan de implementare, însă acesta nu a funcționat și nu s-au putut obține beneficii maxime de pe urma soluției de securitate”, a adăugat Shaul.

În studiu se recomandă organizațiilor și liderilor IT să aibă așteptări realistice din partea staff-ului IT și să stabilească bugete corespunzătoare, pentru a diminua problema cât se poate de mult.

 

 

 

Share
Publicat de
admin2

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019