HomeStiriBusiness & TehnologieOrașul Slobozia are 250 de camere de supraveghere
Orașul Slobozia are 250 de camere de supraveghere

Orașul Slobozia are 250 de camere de supraveghere

Orașul Slobozia are 250 de camere de supraveghere

Foto: obiectiv.net

Polițiștii orașului Slobozia din județul Ialomița sunt ajutați în munca lor zilnică și de 250 camere de supraveghere.

Au trecut aproape 14 ani de când polițiștii locali asigură liniștea și ordinea publică în Slobozia. În ajutorul acestora au venit cetățenii care au reclamat incidentele, dar și cele 250 camere care supraveghează orașul. Acțiunilor în care polițiștii locali au fost implicați sunt evidențiate în Raportul de activitate pe anul 2018. În decursul anului trecut, Poliția locală Slobozia a aplicat peste 7000 de sancțiuni, în valoare de 861 mii de lei, scrie independentonline.ro.

Municipiul Slobozia este monitorizat zilnic, în medie, de 7 agenți în acțiune și 3 mașini. Fiecare autoturism este dotat cu cel puțin o cameră video de supraveghere. Prin intermediul acesteia, al unei tablete și a unei aplicații, șeful Poliției Locale poate vedea în timp real localizarea polițistului local, cât și istoricul traseului, pe ore, pe care conducătorul l-a parcurs.

«Este mai mult o modalitate de control… Atât pentru polițiști, pentru a-și face datoria, cât și pentru cetățeni. Siguranța locuitorilor este primordială pentru noi!» afirmă Laurențiu Abaza, directorul Poliției Locale Slobozia. Însă nu doar cu ajutorul acestor 5 camere, amplasate pe bordul mașinii, polițiștii locali supraveghează munici­piul. Slobozia are 250 de camere montate în oraș, acestea surprinzând traficul 24/24.

Totodată, în toate punctele de intrare-ieșire din oraș există camere de supraveghere video. Acestea permit citirea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor care trec prin perimetrul supravegheat și transmit, în timp real, pe un ecran în cadrul sediului Poliției Locale, date despre istoricul mașinii respective.

«Fiecare mașină care trece pe stradă este stocată în baza de date timp de 20-40 zile… Camera trimite aproximativ 200 transmiteri de înregistrări la Poliție!» susține Laurențiu Abaza, șeful Poliției Locale Slobozia. De exemplu, pentru cele 7 camere de supraveghere de acest tip amplasate pe Șoseaua Brăilei, Consiliul Local a alocat aproximativ 37 mii de lei.

De asemenea, din raportul de activitate pe anul 2018, în județul Ialomița, reiese că infracţiunile  stradale înregistrează un trend descendent, reprezentând o scădere cu 7% față de anul 2017. Scăderea înregistrată se datorează scăderii numărului de infracţiuni pe cele trei paliere: judiciare (-8%), economico – financiare (-7%), altă natură (-3%).
În perioada supusă analizei, în incinta și zona adiacentă unităților de învăţământ preuniversitar, au fost sesizate cu 2 infracțiuni mai multe față de anul 2017, periodic fiind redimensionate dispozitivele de siguranţă publică prin suplimentarea patrulelor mixte poliţist – jandarm sau constituirea de patrule independente de jandarmi sau poliţişti din cadrul altor structuri, se mai precizează în raportul polițiștilor.

În perioada supusă analizei efectivele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reușit recuperarea prejudiciului într-un procent  de 77% în anul 2018, o creștere cu 3% față de anul 2017.

Criminalitatea contra patrimoniului a reprezentat una dintre cele mai importante grupe de infracțiuni, în jurul căreia s-a concentrat activitatea inspectoratului, înregistrându-se o scădere cu 12% a acestui gen de infracțiuni.

În ceea ce privește camerele de supraveghere, Poliția Locală Slobozia solicitase, în 2015, instalarea în municipiu a 22 de camere de supraveghere noi. Astfel, numărul acestora s-a ridicat la 192, conform obiectiv.net.

Șapte camere video au fost instalate într-o intersecție, două camere fixe au fost instalate în parcul Ialomița și o cameră speed dome în Parcul Tineretului. au mai fost instalate camere IP în mai multe intersecții.

Reprezentanții Poliției Locale susțin că instalarea acestor camere video era necesară pentru urmărirea, în timp real, a situației în teren și comunicarea către polițiștii locali a celor constatate pentru intervenția și luarea de măsuri de către aceștia, precum și a acțiunilor polițiștilor locali, derulate în zonele care există astfel de camere.

Share With: