[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

Obstacolele care stau în calea unui oraș inteligent

O nouă cercetare realizată de Johnson Controls dezvăluie obstacolele cu care se confruntă municipalitățile când vine vorba de implementarea de proiecte smart city.

Johnson Controls a realizat prima sa cercetare Smart City Indicator Survey, în 2017, pentru a urmări factori cheie, bariere organizaționale, trenduri ale tehnologiei și statusul soluțiilor smart city implementate în lumea întreagă. Cercetarea chestionat lideri din peste 150 de orașe, în 12 țări, inclusiv Statele Unite, Canada, China, Singapore, India, Brazilia, Columbia, Argentina, Mexic, Polonia, Franța și Germania, scrie johnsoncontrols.com.

Rezultatele studiului arată că orașele caută din ce în ce mai mult să implementeze soluții care să ducă la dezvoltare, în timp ce oferă medii sigure, sustenabile și rezistente pentru cetățeni.

Astfel, după cum se menționează în raport, factorii importanți pentru dezvoltarea orașelor inteligente sunt dezvoltarea economică și siguranța publică; cele mai mari bariere în dezvoltarea orașelor inteligente sunt lipsa fondurilor și securitatea, iar cea mai implementată soluție este iluminatul public cu LED-uri.

Participanții la studiu au reprezentat orașe medii și mari. 44% dintre respondenți au reprezentat un oraș cu o populație de peste 5 milioane de locuitori, 39% au reprezentat un oraș cu o populație între un milion și cinci milioane de locuitori, ar 17% au reprezentat orașe cu o populație cuprinsă între 500.000 și un milion de locuitori.

Proliferare camerelor IP și a altor senzori Internet of Things (IoT) în ultimii ani a dus la un număr tot mai mare de municipalități care caută să folosească aceste dispozitive pentru ca orașele să opereze mai inteligent. În timp ce unii cetățeni și lideri civici au investit în aceste inițiative smart city, alții abia au pornit astfel de eforturi, scrie securityinfowatch.com.

Recent, Johnson Controls a realizat cea de-a doua cercetare anuală Smart City Indicator Survey, care a chestionat peste 330 de lideri ai orașelor din 20 de țări, incluzând 120 din Canada și Statele Unite. Prin intermediul acesteia, Johnson Controls vrea să descopere în ca stadiu se află orașele legat de implementările smart city și unii factori care împiedică aceste eforturi. În general, cercetarea a descoperit că majoritatea orașelor sunt abia la începutul procesului de implementare al tehnologiilor smart city.

La nivel global, 22% dintre respondenți au spus că implementează un program strategic, în timp ce 29% și-au publicat strategia. Orașele din America de Nord tind să fie mai avansate în implementarea strategiei: 29% au spus că sunt în plin proces de implementare a programului strategic și alți 37% au indicat că strategia lor a fost publicată. Numai 3% dintre respondenții la nivel global au spus că nu au nicio inițiativă smart city în curs de lucru, iar dintre aceștia niciunul nu era din America de Nord.

În mod nesurprinzător, fondurile rămân cea mai mare problemă pentru implementarea de inițiative smart city. Cu toate acestea, cercetarea a descoperit și alte obstacole. În America de Nord, principalele obstacole menționate sunt lipsa conducerii la nivel de oraș (18%), lipsa suportului din partea guvernului federal/statal (18%) și îngrijorări de securitate (14%). În plus, cea mai mare barieră la nivel global, conform cercetării, este lipsa de cazuri de business dovedite.

Securizarea fondurilor pentru implementarea de proiecte smart city rămâne o provocare și pentru orașele care sunt dedicate în totalitate. Cele mai populare metode pentru finanțarea de proiecte smart city sunt: eforturi de finanțare ale guvernelor statale/federale (55%), urmate de parteneriatele public-private (43%), utilități (17%), sectorul privat (6%) și finanțate de utilizatori (3%).

Integratorii de sisteme de securitate vor avea un rol important în cadrul implementării proiectelor smart city deoarece integrarea de sisteme, analiza datelor, inteligența artificială/machine learning, securitatea cibernetică și IoT sunt principalele tehnologii în trend care vor avea cel mai mare impact asupra proiectelor smart city în următorii cinci ani.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019