HomeStiriBusiness & TehnologieO soluție creată de Qognify monitorizează sistemul de control acces
o-solutie-creata-de-qognify-monitorizeaza-sistemul-de-control-acces

O soluție creată de Qognify monitorizează sistemul de control acces

o-solutie-creata-de-qognify-monitorizeaza-sistemul-de-control-accesQognify a creat Access Control Insights, o soluție menită să interpreteze informațiile obținute de la sistemul de control acces.

Access Control Insights, sau pe scurt ACI, folosește machine learning pentru a ajuta operatorii camerelor de control să înțeleagă mai repede și mai bine situațiile anormale. ACI folosește alrgoritmi pentru recunoașterea inteligentă a modelelor pentru ainterpreta mai bine informațiile obținute de sistemele de control acces, conform ifsecglobal.com.

Qognify a realizat un studiu de caz și a descoperit că aeroporturile ar putea avea beneficii financiare enorme în urma folosirii acestui sistem.

ACI ar putea ajuta la deosebirea dintre un acces neautorizat din greșeală și unul ce se datorează unei încercări de fraudare; dacă o ușă deschisă pentru prea mult timp este neglijență sau o amințare internă; dacă intrarea noaptea tărziu a unui angajat este ceva normal sau o acțiune suspectă; dacă cineva care accesează mai frecvent decât este așteptat anumite locații este corect sau nu.

ACI permite analizarea continuă a informațiilor despre actiivitățile unui deținător de card de acces, generând modele de comportament individuale. Comportamentele neobișnuite generează alerte. Regulile de business îmbunătățesc răspunsul la aceste alarme critice.

Un aeroport internațional din Statele Unite a verificat funcționarea ACI de la Qognify și a descoperit mai multe beneficii, scrie americansecuritytoday.com.

În statele Unite, în cazul în care o ușă a fost forțată, personalul de securitate de pe aeroport trebuie să ajungă la locul producerii incidentului în trei minute, în 12 minute să îl raporteze și în 15 minute să îl închidă, după care să anunțe TSA (Transportation Security Agency). Dacă aeroportul depășește acest timp de răspuns, TSA investighează cazul și decide dacă să amendeze aeroportul.

Rezolvarea acestei probleme poate duce la economisirea de mii de dolari anual, având în vedere că în 10% dintre cazuri, asftel de incidente nu sunt rezolvate în 15 minute.

 

 

 

Share With: