HomeStiriBusiness & TehnologieO regiune din China vrea să folosească recunoașterea facială pentru sistemul public de camere de securitate
sibiul-va-instala-camere-de-supraveghere-video-de-16-milioane-de-lei-ca-masura-de-securitate

O regiune din China vrea să folosească recunoașterea facială pentru sistemul public de camere de securitate

peste-70-de-camere-video-vor-putea-fi-accesate-de-locuitorii-brasovuluiSistemul de camere CCTV, Eye in the Sky, al regiunii Macao din China, ar putea folosi în 2019 tehnologii de recunoaștere facială și urmărire a plăcuței de înmatriculare.

Recunoașterea facială și urmărirea plăcuței de înmatriculare ar putea fi adăugate în 2019 la camerele care fac parte din sistemul Eye in the Sky. 100 de camere din acest sistem de supraveghere video ar putea fi îmbunătățite cu ajutorul noilor tehnologii, conform ministrului pentru securitate Wong Sio Chak, care a fost prezent la o sesiune de consultări în domeniul securității a adunării legislative, conform macaubusiness.com.

În prezent, birourile vamale din portul Macao folosesc tehnologia de recunoaștere facială, conform ministrului.

Conform ministrului, numărul total de camere ale sistemului Eye in the Sky a ajuns la 820 în Peninsula Macao și există planuri pentru instalarea a cel puțin 1620 până în 2020, precizează biometricupdate.com.

Directorul poliției judiciare spune că orașele precum Shanghai și Guangdong sunt studiate pentru practicile „smart” ale poliției, dar se așteaptă ca implementarea întregului proces să dureze câțiva ani în Macao. El a mai precizat că folosirea de sisteme de camere inteligente este justificată de creșterea numărului de infracțiuni și a complexității lor, în special cele care implică cazinouri și infracțiunile transfrontaliere.

Unii membri ai legislativului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la intimitate și monitorizarea locuitorilor.

Anul trecut, autoritatea monetară don Macao a făcut ca recunoașterea facială să fie obligatorie pentru toate retragerile de bani cu carduri Visa și Mastercard de la bancomat.

Share With: