[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

O nouă companie a creat o cameră care detectează folosirea armelor

Un start-up în domeniul securității vrea să oprească atacurile armate cu ajutorul unei camere care folosește inteligența artificială.

În SUA, majoritatea tinerilor și părinții lor sunt îngrijorați de posibilitatea producerii unui atac armat la școlile în care nvață. Un nou sistem care folosește inteligența artificială vrea să facă ca această grijă să dispară, scrie fortune.com.

Athena Security, creată de Lisa Falzone, este o cameră care folosește inteligența artificială pentru a recunoaște comportamentele violente și infracționale, precum scoaterea unei arme, iar acestea pot fi raportate la poliție. Falzone a creat tehnologia împreună cu co-fondatorul companiei, Chris Ciabarra.

Camerele de securitate înregistrează de obicei pe serverele prezente în locație, oferind informații poliției abia după ce a avut loc infracțiunea. Athena are o abordare preventivă, folosind cloud-ul pentru a transmite informațiile instant. Indiferent dacă este implementată în cadrul unei afaceri, școli sau în oraș, sistemul poate trimite alerte direct pe telefonul mobil al deținătorului când recunoaște acțiuni periculoase, ca scoaterea unei arme, a unui cuțit sau oameni care se bat.

Athena poate și să trimită alerta direct la poliție, dacă este configurată să facă asta, oferindu-le imagini în timp real cu ajutorul unei aplicații.

Sistemul celor de la Athena Security, o companie din San Francisco, SUA, care identifică armele în mulțime se numără printre tehnologiile care vor să prevină infracțiunile în care sunt implicate arme, scrie zdnet.com.

Diferite tehnologii sunt oferite ca potențiale moduri de reducere a atacurilor cu arme de foc. Școli din multe districte din SUA sunt echipate cu detectoare de metal, spre exemplu, și au fost discuții legate de introducerea unor canere corporale asemănătoare cu cele de pe aeroporturi.

O altă metodă de protecție este reprezentată de o companie care a creat o thenologie de analiză a conturilor de social media ale elevilor pentru a-i monitoriza pe cei care postează amenințări.

Administratorii și creatorii de tehnologie încearcă să introducă noi echipamente create pentru a crește siguranța fără a militariza școlile sau a compromite intimitatea.

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019