HomeStiriBusiness & TehnologieO echipă de cercetare va crea noi abordări de securitate pentru mașinile conectate
o-echipa-de-cercetare-va-crea-noi-abordari-de-securitate-pentru-masinile-conectate

O echipă de cercetare va crea noi abordări de securitate pentru mașinile conectate

o-echipa-de-cercetare-va-crea-noi-abordari-de-securitate-pentru-masinile-conectateSecForCARs este un proiect care va oferi securitate mașinilor conectate timp de trei ani. Proiectul a primit o bursă de 7,2 milioane de euro din partea guvernului german.

SecForCARs este un proiect care va dura trei ani până în martie 2021. Acesta își propune să cerceteze cum pot fi create mașinile conectate și cele autonome pentru a fi mai sigure. Cum pot fi testate aceste vehicule pentru a descoperi golurile din securitate și cum pot producătorii de mașini și partenerii din domeniul tehnologiei să se asigure că lipsurile care apar în sistemul de securitate sunt eliminate cât mai repede posibil, conform electronicsweekly.com.

Cu cât sunt folosite mai multe componente electronice pentru volan, accelerație și frâne, cu atât este mai important ca aceste componente să fie protejate de atacuri cibernetice. Astfel, 15 parteneri din industria automobilelor și mediul academic vor colabora la proiectul numit Security For Connected, Autonomous Cars (SecForCARs), și a primit sprijinul guvernului german prin intermediul unei burse de 7,2 milioane de euro din partea Ministerului Educației și Cercetării din Germania, relatează automotiveworld.com.

Proiectul aduce împreună experți din domeniul securității IT și al conducerii mașinilor autonome. Producătorii de mașini implicați în proiect sunt Volkswagen AG și AUDI AG. Dintre furnizori participă Infineon Technologies AG și Robert Bosch GmbH. ESCRYPT GmbH, Itemis AG, Mixed Mode GmbH și SCHUTZWERK GmbH reprezintă producătorii de instrumente și industria de securitate. Institutele de cercetare alese și universitățile se asigură că cele mai noi rezultate din cercetări ajung la acest proiect. Acestea includ Universitatea din Ulm, Universitățile tehnice din München și Braunschweig, Universitatea Freie din Berlin, Facultatea de Științe Aplicate a Universității din Karlsruhe și AISEC și IEM din cadrul Institutului Fraunhofer.

 

 

 

Share With: