HomeStiriBusiness & TehnologieO companie din Suedia implantează microcipuri pentru control acces
o-companie-din-suedia-implanteaza-microcipuri-pentru-control-acces

O companie din Suedia implantează microcipuri pentru control acces

o-companie-din-suedia-implanteaza-microcipuri-pentru-control-accesO firmă din Suedia propune angajaților implantarea unor cipuri care să fie folosite în control acces și pentru alte aplicații.

O firmă suedeză din Stockholm numită Epicenter a început să injecteze gratuit microcipuri pentru personal și aproximativ 150 de tineri angajați s-au oferit să le folosească, scrie abc.net.au.

Cipurile RFID (de identificare cu radiofrecvență) au dimensiunea unui bob de orez și sunt implantate în mână cu ajutorul unei seringi.

Pentru început, microcipul permite accesul angajaților la uși și fotocopiatoare, dar promite să permită și plăți în cafenea. 

Patrick Mesterton, cofondator și CEO al Epicenter, spune că beneficiul acestui cip este comoditatea. El precizează că acesta ar putea înlocui alte dispozitive de comunicare în multe alte cazuri, înlocuind chei, carduri și alte dispozitive asemănătoare.

Desigur, folosirea tehnologiei ar putea însemna înlocuirea confidențialității cu comoditatea. Un mocrobilogist din Suedia precizează că acea cantitate de informații care  ar putea fi colectată de microcipuri este poate fi mult mai mare și mai diferită de cea care se găsește pe telefonul mobil.

Implantarea cipului se face sub degetul mare de la mână și nu este deloc complicat deoarece durează puțin și este aproape nedureros. Epicenter nu este singura companie din lume care oferă această opțiune. Există microcipuri pentru monitorizarea stării organismului ca expunerea la raze ultraviolete, temperatura corpului și altele, scrie securityinfowatch.com.

Implementarea cipurilor ridică probleme serioase deoarece nu poate fi separate de corp atunci când vrem, fiind prezente în permanență. Și nu se cunoaște cu adevărat impactul pe care îl au sau nu undele radio asupra corpului uman.

Epicenter nu este doar o companie, fiind și o locație pentru mai multe companii și mai mulți antreprenori. Are mai mult de 100 de companii și 2.000 de anagajați, conform dailycaller.com.

Cipurile au început să fie implantate în 2015 când compania a început să le dea spre folosință.

Share With: