[simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip] [simple_tooltip content='SPAccess'] [/simple_tooltip]
Business & Tehnologie

O companie care ajută la stocarea armelor a creat o metodă de acces biometrică VIDEO

Vara Safety, un startup care produce seifuri pentru stocarea armelor de foc, a prezentat un toc de pistol echipat cu senzori de amprentă pentru un acces sigur și ușor.

Vara Safety, un startup care produce seifuri pentru stocarea armelor de foc, a prezentat recent un toc de pistol echipat cu senzori de amprentă pentru un acces sigur și ușor. Vara Safety este o companie dedicată aducerii celei mai noi tehnologii biometrice pentru siguranța armelor, scrie ammoland.com.

Tocul pentru armă a fost denumit Reach și a fost prezentat într-un video. Reach este rezultatul unor cercetări. Timmy Oh, fondatorul companiei și cel care a creat produsul a realizat interviuri personale cu peste 1.500 de deținători de arme. În plus, unchiul său este polițist în Los Angeles. De asemenea, a discutat și cu mamele singure care locuiesc în cartiere în care rata infracționalității este mare, dar și cu o vânzătoare de la un magazin unde se vând arme. Astfel a creat un prototip care răspunde la cele mai mari îngrijorări referitoare la siguranța armelor de foc în casă: securitate și acces.

Prin urmare, odată cu lansarea produsului, oamenii sunt interesați, dar au și întrebări. Una dintre ele vizează tehnologia de scanare a amprentei pentru deblocarea armei. Chiar dacă scanerele de amprentă au devenit ceva normal pentru un sistem de securitate obișnuit, tot există întrebări legate de capacitatea de identificare a deținătorului.

Vara Safety spune că folosește un senzor capacitiv de top care implementează un algoritm care continuă să învețe, actualizând mereu amprenta pentru a fi la curent cu micile schimbări, spre exemplu: o tăietură.

Timothy Oh, avea doar 22 de ani anul trecut și era student la Rensselaer Polytechnic Institute când și-a înființat compania. Oh spunea că mai mult de 43% dintre deținătorii de arme le lasă nesecurizate, dar nu din cauza lipsei de dispozitive de protecție, ci din cauza faptului că nu pot fi accesate rapid la nevoie, conform spectrumlocalnews.com.

Timothy a dezvoltat dispozitivul timp de patru ani. Este un seif pentru armă, dar este mai mult un toc de armă.

Reach se alimentează de la priză senzorul, iar încuietoarea include și o baterie de rezervă. Tocul poate fi desprins și poate fi înlocuit cu altul diferit pentru a se potrivi diferitelor tipuri de modele de pistoale. O cheie de rezervă este inclusă pentru scoaterea manuală a armei. Arma poate fi scoasă din dispozitiv la fel ca atunci când este scoasă din toc, numai când amprenta autorizată se potrivește cu cea înregistrată, scrie biometricupdate.com.

Avem funcții de optimizare pentru scanerul biometric al Reach care sunt mai bune decât cele ale altor senzori care se găsesc în smartphone”, a explicat Timmy Oh. „De fapt, senzorul nostru poate acomoda un grad de umezeală și tot poate funcționa adecvat, cum a fost testat de alte companii de top care folosesc același senzor.”

Butonul pentru scoaterea cartușului din armă este acoperit de dispozitiv, iar șurubul care este folosit pentru a monta dispozitivul Reach este acoperit când este în folosință pentru a preveni potențialii hoți sau copiii să ia dispozitivul vu tot cu arma aflată înăuntru.

Compania spune că în prezent se testează durata de viață a bateriei și datele de manevrare.

 

Stiri Recente

Conferința de Analiză de Risc – Ediția a V a

Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…

March 5, 2020

The Power of Video 2020

Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…

March 5, 2020

Reținuți pentru complicitate la furt și tâlhărie

La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…

December 20, 2019

De ce să nu folosești rețelele WiFi publice gratuite și ce riști dacă o faci

Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…

December 20, 2019

Atacuri de phishing şi malware, apărute în contextul celui mai nou film din seria ”Star Wars”

Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…

December 20, 2019

Cercetați de polițiști pentru furturi din genți și buzunare

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…

December 20, 2019