HomeStiriBusiness & TehnologieO companie americană a creat o soluție de securitate completă ce folosește drone autonome
o-companie-americana-a-creat-o-solutie-de-securitate-completa-ce-foloseste-drone-autonome

O companie americană a creat o soluție de securitate completă ce folosește drone autonome

o-companie-americana-a-creat-o-solutie-de-securitate-completa-ce-foloseste-drone-autonomeNightingale Security, un pionier în acest domeniu, oferă companiilor un serviciu de securitate aeriană automat cu ajutorul dronelor.

Serviciul oferit de Nightingale Security este o infrastructură autonomă care este alcătuită din baze, drone și software inteligent. Acestea pot fi implementate în orice locație și pot fi pregătit non-stop, conform securitysales.com.

Dronele au început să atragă atenția liderilor din domeniul securității. Pe bună dreptate, cum este dovedit de supravegherea perimetrului și protecția oferită de serviciul de securitate aeriană ce folosește drone. Clienții companiei pot vedea, patrula și își pot proteja locațiile folosind drone autonome care duc acoperirea și comunicarea pe noi culmi.

Compania a fost fondată în 2014 de CEO-ul Jack Wu, împreună cu John Hsu. Nightingale (care se traduce prin priveghetoare) overă companiilor patrule automate ale perimetrului pentru a securiza locațiile care nu pot fi văzute cu ajutorul supravegherii video tradiționale.

Programarea patrulelor automate se face în funcție de zi,timp, drum, altitudine, durata zborului, direcția camerei și alte detalii. Soluția companiei poate fi integrată cu sistemele VMS, PSIM pentru a fi mai eficientă. Când se declanșează o alarmă, sistemul anunță drona care se deplasează la fața locului și trimite imagini video în direct către echipa de securitate.

Droenele celor de la Nightingale sunt echipate cu camere FLIR cu termoviziune care le permite să vadă în condiții de zero lumină. Software-ul patentat de companie se numește Mission Control și a fost dezvoltat împreună cu specialiști ai SpaceX, NASA și compania de cercetare în robotică Willow Garage.

Droenle pot opera și împreună, existând o comunicare între acestea pentru o bună coordonare. Dronele și stațiile de ude operează ele sunt de obicei instalate pe acoperișuri și în alte locații sigure. Wu remarca faptul că multe fabrici mari sau centre comerciale au de acoperit perimetre și zone mari. Multe dintre acestea includ dealuri,copaci și alte obstrucții care nu sunt accesibile personalului de securitate.

Nightingale oferă serviciul sub formă de abonament, lunar sau anual, clienții nu trebuie să cumpere dronele. Drona folosită de Nightingale Security portă numele de Blackbird Block 1, ca un omagiu adus SR-71 Blackbird al Forțelor Aeriene americane.

General Motors, producătorul de automobile, ar fi apelat la serviciile Nightingale Security, conform freep.com.

Compania a început să folosească dronele în urmă cu câteva săptămâni pentru a depista deficiențele sistemului de încălzire și răcire și să ajute și la descoperirea altor probleme. Camera cu termoviziune poate observa pierderile de căldură. Drona este echipată și cu o cameră care poate trimite imagini video centrului de răspuns la incidente din această locație.

Drona ar putea ajuta compania să reducă costurile și mâna de lucru. Reducerea risipei de energie poate duce la reducerea costurilor. Steven Tomaszewski, director în cadrul centrului de tehnologie General Motors care a implementat dronele spune că o eficientizare de 1% înseamnă reducerea costurilor cu 250.000 de dolari.

 

 

 

 

Share With: