404 Not Found


nginx
O armă inteligentă a fost deturnată folosind magneți - Security Portal
HomeStiriBusiness & TehnologieO armă inteligentă a fost deturnată folosind magneți
o-arma-inteligenta-a-fost-deturnata-folosind-magneti

O armă inteligentă a fost deturnată folosind magneți

o-arma-inteligenta-a-fost-deturnata-folosind-magnetiArmele inteligente ar trebui să fie mai sigure decât armele obișnuite, deoarece sunt create pentru a fi folosite doar cu o tehnologie care identifică persoana care folosește arma, dar una tot a fost deturnată.

Cu toate că folosește tehnologie de securitate, arma inteligentă Armatix IP1 a fost deturnată cu ajutorul unui set de magneneți, scrie cnet.com.

Pe măsură ce cresc incidentele violente în care sunt folosite armele, unii apărători ai siguranței folosesc tehnologia pentru a ajuta la prevenirea tragediilor ca împușcăturile accidentale și arme furate. Cea mai recentă tehnologie este arma inteligentă, care poate fi localizată și blocată de la distanță dacă ajunge în mâinile cui nu trebuie. Dar ca orice tehnologie, se dovedește că până și armele pot fi deturnate.

IP1, o armă inteligentă a producătorului german Armatix a fost prima armă inteligentă vândută. Emisă în 2014, arma se laudă cu o închidere  inteligentă a pistolului. Compania spune că aceasta nu va trage decât dacă se află în apropierea unui ceas special care transmite semnal radio pentru activarea armei. Semnalul radio comunică cu mecanismul de blocare a pistolului, care îl deblochează când primește un token de securitate din partea ceasului.

Un hacker cunoscut ca “Plore” a descoperit un mod de a trage cu arma fără a avea nevoie de ceas, în esență transformând-o într-o armă obișnuită.

Plore a discutat despre cum a reușit în cadrul Defcon, o reuniune mare a hackerilor din întreaga lume care a avut loc în Las Vegas săptămâna trecută.

Plore nu vrea să oprească folosirea armelor inteligente, dar vrea ca industria producătoare de arme care crește producerea de astfel de dispozitive să știe că pot fi deturnate, scrie cnn.com.

Plore a defectat caracteristicile de securitate în trei moduri diferite, inclusiv prin bruierea semnalului radio al armei și al ceasului pentru ca arma să nu funcționeze și prin folosirea armei fără ca ceasul să se afle în apropiere prin plasarea unor magneți puternici în apropierea armei.

Nu este prima dată când magneții sunt folosiți pentru a deturna dispozitive inteligente. Un procedeu similar a fost folosit pentru a deschide un seif.

„Vezi aceeași greșeală repetată,” a spus Plore. „Seifurile și armele nu sunt același dispozitiv, dar conceptual a fost același atac.”

Plore vrea să se asigure că producătorii sunt conștienți de aceste defecte pentru ca viitoarele arme inteligente să fie mai sigure.

Armatix a creat și un pistol semiautomat cu un calibru de 9mm, numit IP9, care ar trebui să reducă îngrijorările că tehnologia care previne folosirea neautorzată nu este de încredere, scrie thetrace.org.

Pe lângă folosirea unui ceas echipat cu un cip RFID care  permite folosirea pistolului când se află la 25 de centimetri distanță, arma poate fi activată și cu ajutorul unei aplicații de pe smartphone, care metodă funcționează la o distanță mai mare decât în cazul ceasului (distanța exactă nu este înca stabilită) și colectează informații legate de numărul de gloanțe trase.

Compania crede că îmbunătățirile tehnologice și calibrul de 9mm va oferi clienților o armă pe care o pot folosi și în care pot avea încredere.

De asemenea Armatix a transformat mânerul pistolului într-o tastatură PIN. Utilizatorii care nu vor să folosească ceasul sau telefonul pentru a folosi arma trebuie doar să strângă degetele într-o anumită ordine, ceea ce va permite armei să tragă până când este oprită folosind același cod.

Wolfgang Tweraser, CEO al sediului din America al Armatix, a precizat că arma va fi pregătită pentru demonstrații la sfârșitul verii și că speră să se poată începe producția la începutul lui 2018.

Jonathan Mossberg este creatorul iGun, o altă armă inteligentă care restricționează accesul. Ideea i-a venit în urma unui incident în care polițiștii fuseseră omorâți cu propriile arme, scrie fox13news.com.

Mossberg spune că primul prototip funcționa pe bază de magnet și că orice magnet, chiar și cel lipit de frigider putea fi folosit, așa că acea tehnologie nu era suficient de avansată.

iGun folosește o frecvență magnetică joasă care comunică cu arma, permițând doar deținătorului să tragă cu ea când o are în mână, a explicat el. Utilizatorul poartă un inel special care transmite un semnal către un microcip integrat în patul puștii. Odată ce semnalul este suficient de aproape, trăgaciul este liber.

Un armurier a precizat că are o problemă legată de baterii. El spune că armele trebuie să fie mereu de încredere și în cazul în care se termină bateria sau durează câteva minute până la activarea armei pentru a citi codul este o problemă. El mai precizează și îngrijorarea NRA că guvernul din SUA va cere ca toate armele să folosească acest tip de tehnologie.

Producătorul iGun precizează că are nevoie de fonduri suplimentare pentru a pune arma pe piață și crede că aceasta poate salva vieți.

 

 

 

Share With: